Frans sectorjargon haven en logistiek

Anne Laureyns (Portilog)

Spreek de (vak)taal van uw Franse klant of leverancier

Doel

Kunt u zich met uw basiskennis tijdens een conversatie met uw Franse klant goed behelpen? Beheerst u in die taal ook de woordenschat die eigen is aan uw beroep of heeft u nog 'blinde vlekken'?

Het gebruik van vakjargon kan bij onvoldoende kennis verwarring en irritatie teweegbrengen. Is de betekenis voor beide partijen helder, dan loopt de communicatie soepeler en verhoogt het gevoel van professionaliteit.

Tijdens deze opleiding ligt het accent op het gebruik van het Franse 'vakjargon' van de havengebonden en logistieke wereld én op het spreken. Aan de hand van concrete situaties leert u specifieke terminologie in de praktijk gebruiken.

Doelgroep

Voor iedereen die graag op een comfortabele en correcte manier een gesprek in het Frans wil voeren over de dagelijkse onderwerpen in zijn/haar logistieke omgeving.

Vereiste kennis

Basiskennis Frans (middelbaar onderwijs, A2-niveau). In deze opleiding ligt het accent op spreken. Grammatica komt slechts sporadisch aan bod.

Programma

Dankzij deze taaltraining krijgt u een schat aan nieuwe Franse woorden aangereikt, zodat:

met uw Franstalige contacten een vloeiend (telefoon)gesprek kunt voeren over uiteenlopende operationele gebeurtenissen in de sector (scheepvaart, logistiek, import, export, ....);met de rederij, scheepsagent of expediteur kunt negotiëren en prijsafspraken maken;u een offerte kunt opstellen en deze kunt verduidelijken en verdedigen;transportgerelateerde problemen (vertragingen, schadegevallen, ....) aan uw klant kunt uitleggen;in geval van schade aan goederen met surveyors of verzekeringsmakelaars over eventuele vergoedingen kunt onderhandelen.

Kortom, u zal een op een professionele manier een business conversatie in Frans kunnen voeren.

Duur

De opleiding bestaat uit 10 avondsessies, telkens van 18.30 tot 21.00 uur

Meer info: http://www.portilog.be/opleidingen/frans-sectorjargon-haven-en-logistiek/

Datum: 
dinsdag, februari 20, 2018 - 18:30 - dinsdag, mei 15, 2018 - 21:00
Prijs: 
€ 880
Organisator: 
Portilog
Sprekers: 
Vincent Thys
Locatie:
Filip Williotstraat 9
BluePoint
2600
Berchem
Belgium
Javascript is required to view this map.
Contactgegevens:

Projectmedewerker: Anja Vanderheyden

anja.vanderheyden…
+32 3 205 18 88

Webdesign Desk02