Acerta Port & Logistics meteen toonaangevend in sectoren havens, transport en logistiek

Freddy Michiels
HR

Door de oprichting van Acerta Port & Logistics bundelen Acerta en Cepa Sociaal Secretariaat hun krachten. Meteen verwerft het gloednieuwe Acerta Port & Logistics een stevige positie in de toekomstsectoren havens, transport en logistiek. Met ruim 60.000 van de ca. 300.000 werknemers is Acerta ook hier een toonaangevende speler.

Door de overname van Cepa Sociaal Secretariaat krijgt Acerta er meteen 36.000 klanten bij

loonberekeningen bij. De vijftig medewerkers van Cepa Sociaal Secretariaat blijven allen aan de slag. Ook de directie blijft op post. Paul Valkeniers, CEO van Cepa, wordt onafhankelijk lid van de raad van bestuur van Acerta. Hij wordt tevens voorzitter van de nieuwe Adviesraad Acerta Port & Logistics, waarin tevens vertegenwoordigers van de haven-, transport- en logistieke sectoren zetelen.

“Door de oprichting van Acerta Port & Logistics bundelen Acerta en Cepa Sociaal Secretariaat hun krachten in de haven-, transport- en logistieke sectoren. Die zijn bij uitstek toekomstgericht en enorme belangrijk voor onze Vlaamse en Belgische economie,” aldus Karel Plasman, CEO Acerta en Paul Valkeniers, CEO Cepa in een gezamenlijke mededeling.

Over ACERTA  - Acerta is als HR-dienstengroep in België gespecialiseerd in het advies, de informatisering en de verwerking van administratieve processen rond loonverwerking, sociale zekerheid, kinderbijslag en vestigingsformaliteiten. De groep ondersteunt de ondernemer in elke groeifase en elk HR-proces met Acerta Ondernemingsloket, Acerta Sociaal Verzekeringsfonds, Acerta Sociaal Secretariaat, Acerta Public, Acerta Kinderbijslagfonds en Acerta Consult. De groep is met Acerta Consult en Kern Selection ook een actieve speler op de markt van werving & selectie en het beheer en de ontwikkeling van menselijk kapitaal. Acerta telt meer dan 1.200 medewerkers, verdeeld over 22 kantoren in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. De groep kende in 2008 een omzet van ruim 124 miljoen euro.

Over Cepa
-  Het Sociaal Secretariaat Cepa vzw maakt 36.000 loonberekeningen met 50 medewerkers en heeft 7 kantoren in Vlaanderen. Het behoort tot de Cepa-dienstengroep, samen met de Centrale der Werkgevers aan de Haven van Antwerpen Cepa cvba (de administratieve werkgever van 9000 Antwerpse havenarbeiders) en de Externe Dienst voor Preventie en Bescherming Medimar vzw.

Webdesign Desk02