ASAP.be neemt Belgische kantoren Tènce! Interim over

Redactie
HR

Uitzendgroep ASAP.be neemt de tien Belgische kantoren van Tènce! Interim over. De directies van ASAP HR Group en de Nederlandse groep Vebego hebben hierover op 24 januari jl. een akkoord bereikt. Met de overname hoopt ASAP.be in 2010 voor het eerst de kaap van de 100 miljoen euro omzet te overschrijden.

De 40 vaste personeelsleden van Tènce! Interim België krijgen allemaal een vaste positie in het ASAP.be-netwerk. Hierdoor stijgt het personeelsbestand van de ASAP HR Group naar 270 vaste medewerkers. Vanaf 1 maart 2010 verdwijnt in België de naam Tènce Interim! De vroegere Tènce! Interim-kantoren heten vanaf dan allemaal ASAP.be. De Nederlandse kantoren blijven eigendom van de Vebego-groep.

Aanvulling Belgisch netwerk

De voorbije jaren heeft ASAP.be een grote uitbreiding achter de rug. In 2007 nam het Limburgse familiebedrijf de groep All Right Interim over waarmee het vaste voet kreeg in Brussel en Oost-Vlaanderen. In 2008 verwierf het eerst Techno-Assist met kantoren in Luik en Herstal. Daarna volgde de acquisitie van GIL Interim waardoor het Belgische kantorennetwerk steeg van 32 naar 48.

De huidige overname van de tien Belgische Tènce! Interim-kantoren kadert in een verdere strategische uitbouw van het ASAP.be-kantorennetwerk. Vooral de Tènce!-kantoren in Antwerpen, Hasselt, Brussel Centrum, Namen en Geraardsbergen werken nog enkele blinde vlekken weg in het ASAP.be-netwerk. Toch zijn er nog andere redenen waarom de overname een belangrijke strategische waarde heeft.

Hogerebediendesegment

Ruben Peumans, CEO van de ASAP HR Group: “Tènce! Interim staat bekend om haar expertise rond hogere competenties. Ze scoren sterk in bediendeprofielen en hebben veel ervaring in rekrutering en selectie. Een meerwaarde die elke HR-groep verrijkt en zeker goed aansluit bij ons huidig HR-aanbod.”

Waarom besloot Vebego dan om haar Belgische kantoren te verkopen? Ruben Peumans: “Tènce! Interim België paste eigenlijk niet langer in de strategische keuzes die Vebego voor de toekomst gemaakt heeft. Vandaar de beslissing om de Belgische kantoren bij een nieuwe eigenaar onder te brengen. En voor ons een unieke opportuniteit om onze groep op een doordachte manier uit te breiden.”

Snel integreren

In tegenstelling tot bij vorige overnames verdwijnt de naam van Tènce! Interim redelijk snel van het Belgische toneel. “Een bewuste keuze”, zegt Joris Peumans, CEO van de ASAP HR Group. “We willen asap als één groep naar buiten treden. We verwachten trouwens dat de integratie heel vlot verloopt. Alle Tènce! Interim-medewerkers krijgen een positie in ons netwerk. We zijn trouwens al geruime tijd op zoek naar bekwame medewerkers voor interne functies zoals Office Manager en uitzendconsulent. Dankzij deze overname kunnen we al enkele van deze vacatures invullen met ervaren en bekwame mensen uit de sector. Een extra voordeel.”

“Bovendien sluiten beide bedrijfsculturen goed bij elkaar aan, wat de integratie van de nieuwe medewerkers ongetwijfeld zal vergemakkelijken. Zowel Vebego als ASAP.be zijn familiebedrijven. Wij kennen de familie Goedmakers al jaren en hebben dan ook al geruime tijd goede contacten met hen.”

Kaap van 100 miljoen

Dankzij de overname ziet ASAP HR Group haar omzetverwachtingen voor het huidige jaar ook sterk toenemen. Ruben Peumans: “Met de bijkomende omzet die de voormalige Tènce! Interim-kantoren genereren, verwachten we dat we dit boekjaar voor het eerst de kaap van de 100 miljoen euro omzet overschrijden. Hiermee realiseert ASAP HR Group een van haar doelstellingen op middellange termijn. En zetten we op een gestage manier onze groei verder. Zowel in het aanbod van onze HR-diensten, geografisch, op het vlak van tewerkstelling en omzet.”

Info: www.asap.be

Webdesign Desk02