BAFA uitgeroepen als bedrijf van het jaar

Freddy Michiels
Luchtvaart
Marc Kegelaers omringd door de voltalige ploeg van BAFA die meedeelde in de waardering die hen te beurt viel.

Tijdens de jongste De Nacht van de KMO werd het pilotenopleidingscentrum BAFA (Ben Air Flight Academy) door de 400 aanwezigen in het Hilton Hotel te Antwerpen verkozen tot meest belovende bedrijf van het jaar. Elders in dit blad vindt de lezer meer informatie over dit uitzonderlijk bedrijf, dat vorig jaar voor 3,4 miljoen euro in nieuwe vliegtuigen en infrastructuur investeerde en tegelijk een groei van 40% noteerde. Het is ook een overwinning voor de luchthaven van Antwerpen, van waaruit BAFA haar activiteiten ontplooit.

Marc Kegelaers, gedelegeerd bestuurder van BAFA was opgetogen met deze bekroning  en betrok graag de voltallige ploeg die het bedrijf vormt, in de hulde.

Marc Kegelaers: ‘We waren al erg verrast door de nominatie en nu krijgen we er de prijs bovenop. Dat is fantastisch als je bedenkt dat de meeste mensen nog nooit van ons hebben gehoord, hoewel we binnen de markt van de flighttraining in de luchtvaartsector heel gekend zijn.’

Merkwaardig dat pilotenopleiding nog altijd zo populair is bij jongeren

Marc Kegelaers: ‘Op enkele jaren tijd is BAFA door een doorgedreven professionalisme de grootste vliegschool in België geworden. We hebben heel veel geïnvesteerd:er is een volledig nieuwe vloot vliegtuigen aangekocht, er zijn nieuwe simulatoren en de kwaliteit van de opleiding tot beroepspiloot is drastisch verhoogd. Deze manier van werken heeft er voor gezorgd dat we op korte tijd van een kleine, bijna hobbyachtige club uitgegroeid zijn tot een gezaghebbend, professioneel bedrijf. We hebben nu een omvang die het ons mogelijk maakt om continu te bouwen aan kwaliteit en dat loont uiteraard. Er bestaan in België een achttal scholen waar je kan leren vliegen waarvan slechts twee grote. BAFA is één van die twee, bovendien zijn we de enige die de volledige opleiding aanbieden in België, met een moderne vloot en een hoog kwaliteitsniveau.

Dat is een combinatie die moeilijk te vinden valt. Ook uniek is onze samenwerking met de Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende. Onze studenten verwerven geen diploma, maar een vliegvergunning; hun opleiding duurt twee jaar. Door de nauwe samenwerking met de KHBO kunnen onze studenten doorstromen en hun Bachelor in de luchtvaart behalen. Jaarlijks beginnen nu tussen de 70 en 80 nieuwe studenten aan de opleiding voor beroepspiloot. Daarnaast leiden we nog een kleiner aantal piloten op voor de Franse en de Russische markt. BAFA is een succesverhaal. Wij wisten dat al, maar het grote publiek nog niet. Daarom ben ik zo trots op deze mooie prijs.’

Webdesign Desk02