Bancontact kan kooplust niet volgen

Frank Blatt
Communicatie & PR
Kerstverlichting.jpg(image/jpeg)

Het leek eerst een gepast cadeau. Nadien werd het een nieuwe Belgenmop. Net op de dag dat het elektronisch betaalverkeer gratis is voor handelaars (ter compensatie van een panne op 23 december 2013), haperde Bancontact op 20 december 2014 rond de middag opnieuw. Net op de drukste koopzaterdag van het jaar. “Dat is de handelaars nogmaals in het gezicht uitlachen”, reageert een ontstemde en zelfs woeste Christine Mattheeuws, voorzitter van NSZ. De wet van Murphy?

De ondernemersorganisatie gaat het probleem ten gronde analyseren en vraagt garanties aan Worldline garanties dat dergelijke pannes in de toekomst onder geen enkel beding meer gebeuren. Ondanks alle garanties die NSZ kreeg gedurende vele vergaderingen met Wordline, is het duidelijk dat het elektronisch betaalverkeer tijdelijke pieken niet aan kan.

Net op de dag dat handelaars niets moeten betalen voor elektronische betalingen ter compensatie van de grootscheepse panne op 23 december 2013, flikt Worldline, de marktleider inzake elektronisch betaalverkeer, het weer. Er zijn in heel wat winkels problemen om met Bancontact te betalen.

Christine Mattheeuws: “Vandaag is het uitgerekend de drukste koopzaterdag van het jaar. Die problemen zijn dus ronduit ongepast en brengen de handelaars een pak economische schade toe. We zijn ontstemd dat die betalingsproblemen zich opnieuw voordoen en hopen dat Worldline dit razendsnel oplost.”

Compensaties die niets waard zijn

De ondernemersorganisatie gaat in ieder geval ook nagaan of er van Wordline opnieuw een schadevergoeding kan worden gevorderd, want de verliezen voor handelaars zijn aanzienlijk. Maar anderzijds blijkt de nu toegekende compensatie een maat voor niets. Er zal sowieso een hartig woord gesproken worden met Worldline, want dit is echt de panne te veel.

Christine Mattheeuws: “We willen deze keer spijkerharde garanties aan Wordline dat dergelijke pannes in de toekomst zeker niet meer voorvallen, want hun huidige compensaties zijn niets meer waard.”

Hoewel uit cijfers van Worldline blijkt dat steeds meer mensen met een betaalkaart betalen, wordt de doelstelling van de bankensector om tussen 2009 en 2014 het aantal elektronische betalingen te verdubbelen verre van gerealiseerd, zo bleek uit onderzoek van NSZ eerder op de dag. In 2009 waren er 1087 miljoen kaartbetalingen, in 2014 gaat het om 1521 miljoen transacties. Dat is goed voor een stijging van 39 procent, maar van een verdubbeling (dus een stijging met 100 procent) van het aantal kaartbetalingen is dus helemaal geen sprake. Incidenten zoals vorig jaar en vandaag helpen de populariteit van het elektronisch betaalverkeer natuurlijk voor geen meter verder.

Waar staken wij feitelijk voor?

Het is “lichtjes” cynisch dat langs de ene kant vakbonden het land plat leggen omdat de koopkracht van de werknemers ondermijnd wordt door de maatregelen van de regering (aldus de niet onafhankelijke vakbonden) en dat aan de andere kant de betaalterminals in de winkels het tempo van de kooplust niet kunnen volgen.

De ganse maand december werkt de middenstand zaterdag en zondag om de klantenstroom te kunnen volgen. Nico Volckeryck van Unizo Antwerpen verwachtte dit weekend gemakkelijk tienduizenden shoppers in de Antwerpse winkelstraten. Het Waasland Shopping Center verwachtte 35.000 bezoekers op zaterdag en 25.000 op zondag. Koploper is en blijft het Wijnegem Shopping Center. Daar werden tijdens de laatste week van december elke dag meer dan 50.000 shoppers per dag verwacht. In heel de maand december kwamen we aan 1,1 miljoen bezoekers, zegt CEO Jeroen Hafkamp. En dan wil ik het nog niet hebben aan de file aan de vertrekbalie van de luchthaven in Zaventem naar warmere of sneeuw-oorden.

Kan iemand mij meedelen waar wij feitelijk voor staken, waar wij het land voor plat leggen? Laat het gezond verstand zegevieren alstublieft.

Frank Blatt

Webdesign Desk02