Belgen betaalden nooit zo vaak met de kaartals in de Kerstperiode 2012

Redactie
Finance & Insurance
Visakaarten.jpg(image/jpeg)

Atos Worldline noteerde zaterdag 22 december 2012 niet minder dan  5.314.820 elektronische betalingen, een nieuw record. Het vorige record dateert van vrijdag 23 december 2011 (5 077 489).  

In vergelijking met het vorige record werden 8,69% verrichtingen meer verwerkt, wat uitzonderlijk is. Een nieuw piekrecord in aantal verwerkte transacties per minuut werd maandag 24 december bereikt. Om 11u33 werden 11.854 elektronische betalingen verwerkt. Het vorige piekrecord (11.072 transacties) werd op zaterdag 24 december 2011 bereikt.

De Belg betaalde dus nog nooit zoveel met de kaart als tijdens de Kerstperiode 2012. Atos Worldline wijt dit aan het toenemende succes van het elektronisch betalen. “Consumenten willen altijd en overal met de kaart betalen, voor alle bedragen groot en klein”, stelt Atos Worldline. Het bedrijf voorspelt een verdere veralgemening van het elektronisch betaalverkeer. Willy Walraeve, CEO van Atos Worldline Benelux, voorspelde eerder dit jaar dat cash betalen in de 21ste eeuw langzaam maar zeker zal uitsterven. Slecht nieuws dus voor de traditionele dieven die op strooptocht trekken en nauwelijks nog contant geld aantreffen. In hun plaats zijn ondertussen de online oplichters gekomen.

Het elektronisch betalen wint jaar na jaar terrein op cash. De Belg wil altijd en overal met de kaart kunnen betalen, ook voor kleine bedragen. Dit is mogelijk door de continue beschikbaarheid van het elektronisch betaalnetwerk in België. 

Webdesign Desk02