Bolckmans bezorgt Ivens een nieuwe hoofdzetel

Redactie
Bedrijfsvastgoed & Immo

Midden in de economische crisis realiseert Ivens een nieuw hoofdgebouw voor haar activiteiten als constructiebedrijf in de Antwerpse haven gespecialiseerd in tankbouw en tankrenovatie. Het is een opvallend kantoorgebouw op een site van 37.750 m² aan de Noorderlaan ter hoogte van het Schuildok aan het Kanaaldok B1.

Ivens NV bestaat dit jaar 80 jaar en zal in dit nieuwe hoofdgebouw kunnen beschikken over een gedurfde architecturale creatie rond een centrale “tank”, met 3 bouwlagen en een conciërgewoning, waarbij zowel aan het comfort van bedienden als arbeiders (aparte facilitaire vleugel) werd gedacht, en waarin communicatie en transparantie belangrijke gegevens zijn. Voor de architectuur werd een beroep gedaan op Mertens Architecten, waarmee Ivens NV ook voordien al samenwerkte. Voor de bouw ging het bedrijf in zee met Bolckmans NV, ook al voor de vierde maal een partner van Ivens NV in hun uitbouw.

De activiteiten van Ivens NV concentreren zich volledig rond de havengebonden industrie en meer bepaald rond de constructie en de renovatie van opslagtanks voor de chemische en petrochemische nijverheid. Dit gebouw werd ontworpen met het oog op de huisvesting van 40 bedienden en een mogelijke toekomstige uitbreiding met nog eens 20 medewerkers. Er werd bewust gestreefd naar een transparant gebouw waarbij de centrale tank vanuit alle richtingen zichtbaar is.

Ivens NV wil met de realisatie van dit gebouw in volle crisisperiode een duidelijk signaal naar geloof in de toekomst geven. Bolckmans NV kreeg in eerste instantie de bouwopdracht voor de funderingen en de ruwbouw toegewezen. Inmiddels kreeg het bouwbedrijf ook de 2de fase met de volledige afwerking van het project toegekend. De bouwwerken werden opgestart in mei 2009 en de ruwbouw is afgewerkt nog voor de bouwstop van het eindejaar. De afwerking start in januari eerstkomend en dient beëindigd te zijn einde mei 2010.

Webdesign Desk02