Colt introduceert vereenvoudigde on-demand services voor KMO’s

IT

Colt Ceano biedt ICT dienstenleveranciers nieuwe manier om ICT-services te beheren, configureren en verkopen

Diegem, 10 april 2013 — Colt introduceert vandaag Colt Ceano in Europa. Colt Ceano biedt bedrijven die online ICT diensten wensen aan te bieden aan hun KMO-klanten een volledige serie on-demand ICT-services met één contract. Het volledig schaalbare en flexibele Colt Ceano maakt het voor partners en hun klanten mogelijk om diensten snel en eenvoudig toe te voegen en te verwijderen via een online portal, zonder eerst te moeten investeren in nieuwe hardware. Via de uitgebreide portal kunnen partners diensten bestellen, verkopen, configureren en beheren, en op die manier tegemoetkomen aan de individuele behoeften van hun KMO-klanten. Enkele diensten van Colt Ceano omvatten: virtuele server, virtuele desktop, beveiligings- en infrastructuurbeheer, toepassingen voor communicatie en samenwerking, spraak en internettoegang.

Colt Ceano vereenvoudigt de toegang tot ICT-voorzieningen en biedt kleine en middelgrote bedrijven de mogelijkheid een volledig scala aan netwerk-, communicatie- en cloudservices te benutten via hun vaste channelpartner van Colt. Met Colt Ceano betalen bedrijven alleen voor de diensten en capaciteit die zij nodig hebben, steeds aanpasbaar afhankelijk van de behoefte. Daarnaast worden er continue nieuwe diensten aan het portfolio toegevoegd, waardoor ondernemingen blijvend profiteren van toegang tot een groeiend dienstenaanbod, gehost in de datacenters van Colt. Door de kosten en complexiteit terug te dringen, kunnen KMO's zich richten op wat voor hen écht belangrijk is.

James Eibisch, Research Director bij IDC, zegt: "Een KMO heeft behoefte aan duidelijke en betaalbare diensten die schaalbaar en eenvoudig in het gebruik zijn. Selectief kunnen kiezen uit de beschikbare services en alleen betalen voor benodigde services en capaciteit staat hierbij voorop. Het assortiment van Colt en de kracht van haar uniforme SLA's, ondersteund door hoogwaardige netwerk- en datacenterfaciliteiten verspreid over heel Europa, kan binnen een KMO op veel bijval rekenen omdat hier vaak hele specifieke eisen aan beheerde services worden gesteld."

Colt Ceano helpt ICT dienstenleveranciers via Colt eenvoudig in te spelen op de behoeften van KMO's, waarbij duidelijke en scherpe tarieven worden gecombineerd met een breed assortiment geavanceerde technologische bedrijfsoplossingen van één leverancier. Channelpartners kunnen bovendien het portfolio van Colt aanvullen met hun eigen services en oplossingen. Colt Ceano diensten worden veilig gehost in de eigen datacenters van Colt, die beschikken over uitgebreide firewalls en back-ups. Daarnaast zijn ze aangesloten op het uitgestrekte, pan-Europese glasvezelnetwerk van Colt, waardoor partners en klanten ervan verzekerd zijn dat hun kritieke bedrijfsgegevens veilig zijn opgeslagen met maximale beschikbaarheid.

Keith Humphreys, Managing Consultant bij EuroLAN Research, zegt: "Voor ICT-dienstenleveranciers en verdelers betekent de rol van een 'one-stop-shop' voor netwerk-, cloud computing-, messaging-, samenwerkings- en infrastructuurdiensten, en het bieden van pioniersvoordelen met betrekking tot cloudservices, een aanzienlijk concurrentievoordeel. Bij ICT-dienstenverdelers verschuiven de activiteiten van de verkoop van producten naar de verkoop van oplossingen; Colt Ceano draagt hieraan bij door channelpartners te laten profiteren van aanhoudende omzetstromen en sterkere banden met hun klanten. Dit wordt mogelijk gemaakt door de continue dienstverlening die gericht is op het eenvoudig bestellen, beheren en configureren van services via een speciale online portal."

"Bedrijven willen de efficiency vergroten, meer rendement uit hun IT-investeringen halen en tegelijkertijd de integriteit van hun gegevens garanderen. Ook kampen zij met de uitdagingen die gepaard gaan met de integratie van nieuwe toepassingen in bestaande systemen en de inzet van de juiste middelen om deze te onderhouden. Colt Ceano is bedoeld om kleine en middelgrote bedrijven te helpen bij het verminderen van deze complexiteit en biedt tegelijkertijd de flexibiliteit waaraan zij behoefte hebben. De verschillende Colt-toepassingen, gehost in onze eigen veilige datacenters en in combinatie met onze spraak- en netwerkservices, bieden KMO's aantoonbare voordelen door verminderde complexiteit en lagere kosten", aldus Francois Eloy, EVP bij Colt. "Colt Ceano biedt onze channelpartners een volledige portfolio connectiviteitsservices en beheerde IT-services die nieuwe mogelijkheden bieden voor het genereren van vaste omzetstromen."

Colt zal haar groeiende partnernetwerk voorzien van een uitgebreid trainingsprogramma, hulpmiddelen en ondersteuning voor dit nieuwe assortiment. Colt Ceano zal deze maand in Europa op de markt komen. Ga voor meer informatie over Colt Ceano of een proefversie van de nieuwe services naar http://ceano.colt.net/be/try-cloud-services/.

Webdesign Desk02