Daniel Ofman helpt je zelfkennis te vergroten

Redactie
Mensen

Bij zelfkennis begint alle wijsheid. Je kan jezelf dus maar beter heel goed kennen. Het Kernkwadrant of het Kwadrant van Ofman helpt daarbij door inzicht te geven in je eigen karakter en door te leren hoe je jouw specifieke eigenschappen ten volle benut. 

De Nederlandse bedrijfskundige Daniel Ofman, directeur van Core Quality en auteur van diverse boeken, geeft aan de hand van een workshop uitleg bij zijn theorie in de hogeschool Lessius Antwerpen op vrijdag 19 november van 9u tot 12u30. Snelle beslissers schrijven zich in op de website www.lessius.eu.

De workshop richt zich in de eerste plaats op begeleiding en coaching van medewerkers van en studenten aan de hogeschool Lessius Antwerpen, meer specifiek de opleiding Logopedie en Audiologie. Daarnaast hebben niet alleen bedrijfsleiders en human resources managers, maar ook werknemers, leraars en zelfs sollicitanten baat bij de workshop van Daniel Ofman. Ofman weet in iedereen het beste naar boven te halen. Voor een bedrijfsleider is het uiteraard belangrijk om zijn werknemer te motiveren, maar hij mag daarbij niet over het hoofd zien dat hij maar beter zichzelf kent om die motivatie op de gepaste manier over te brengen. En een werknemer die zichzelf kent, kan op de werkvloer zijn kernkwaliteiten ten volle benutten. 

Kernkwaliteit is een specifieke eigenschap die je van nature hebt meegekregen en die je kenmerkt. Het is tevens één van de vier termen waar het kernkwadrant om draait. De andere zijn valkuil, allergie en uitdaging. Het Kernkwadrant beschrijft hun onderlinge samenhang. Op het moment dat je weet waar je kracht zit en wat jou de moeite waard maakt, ontdek je snel wat je bijbehorende valkuilen zijn, wat je uitdagingen zijn, wat je nog te leren hebt en waarom je soms allergisch reageert op het gedrag van anderen. Met behulp van het kernkwadrant ga je inzien hoe dit allemaal met elkaar samenhangt en dat het minder ingewikkeld en logischer is dan je geneigd bent te denken. 

Je krijgt soms complimenten over dingen die je zelf niet bijzonder vindt. Je ergert je aan mensen zonder te begrijpen waarom. Als je jouw eigen plussen en minnen kent, kun je die ook makkelijker in anderen herkennen. Ook kun je jouw eigen reacties op anderen beter plaatsen. Kortom, wie het de moeite waard vindt zichzelf goed te kennen, moet niet aarzelen zich in te schrijven voor de boeiende bijenkomst in Lessius Antwerpen. Inschrijven doe je op de website. De workshop kost uitzonderlijk slechts 35 euro. Omdat de plaatsen beperkt zijn, is snel zijn de boodschap. 

Info en inschrijven: www.lessius.eu/la/stk/pv/2010/la_03.aspx

Webdesign Desk02