Digitaal Aangetekend Schrijven

Redactie
Digitaal aangetekend.jpg(image/jpeg)

De digitalisering neemt zelfs niet schoorvoetend toe. The Acto Group lanceert nu Digitaal Aangetekend Schrijven.

Met deze nieuwe dienstverlening, die overigens volledig in-house werd ontwikkeld, speelt de groep perfect in op de gelijkschakeling tussen elektronische en papieren documenten binnen het juridisch kader van de ‘vertrouwensdienstverlening’.

Sinds de goedgekeurde ‘Digital Act’’ van de Belgische regering hebben elektronische documenten dezelfde juridische waarde als hun papieren tegenhangers.

Hoe werkt het?

Digitaal Aangetekend Schrijven vertrekt vanuit het principe dat de verzender de bestemmeling kent. Dit betekent dat het email-adres, het gsm-nummer en het postadres van de bestemmeling gekende factoren zijn.

De verzender verstuurt de aangetekende zending via beveiligde SFTP-verbinding naar The Acto Group. Per PDF. De metadata, nodig voor het verwerkingsproces, kunnen klanten op verschillende manieren aanleveren.

Vervolgens ontvangt de bestemmeling een e-mail van The Acto Group met de digitale aangetekende zending, voor acceptatie.

1. Indien hij die aanvaardt, krijgt de verzender het digitaal getekende document terug met een volledig digitaal getekende logging.

2. Indien de bestemmeling niet reageert of de zending niet aanvaardt, zijn er verschillende workflow mogelijkheden. Een daarvan is dat The Acto Group het document alsnog print en aangetekend verstuurt via De Post. Sowieso wordt de verzender ten allen tijden op de hoogte gehouden van het proces.

The Acto Group voorziet een gedetailleerde rapportering van alle acties en ingevoerde data met betrekking tot het document. Zowel het digitaal handtekenen als het bestempelen van de tijd gebeurt door GlobalSign. Bovendien geldt er een tweetrapsidentificatie van de bestemmeling, via email-adres en gsm-nummer.

Webdesign Desk02