‘Dries Minko’ onderzocht ‘E-readyness’ van deelnemers kmo-connected

Nicole Verstrepen
Innovatie
Minko Dries
27 Van Zummeren
28 Beckers
29 Hardt
30 De Swaef

Afsluiten deed het kmo-connected netwerkcongres met de Nederlandse gastspreker 'Dries Minko', een anagram van 'kmo-insider', die 'onderzoek doet naar de E-readyness van mensen' en besefte dat wanneer hij "Belgische ondernemers te vriend wilde houden, hij sterk moest openen en krachtig moest afsluiten en dat hij die twee best zo dicht mogelijk bij elkaar moest houden", waarmee hij meteen de lachers op zijn hand kreeg. 'Dries Minko' was een geslaagde uitsmijter, die de hele zaal aan het zingen en in beweging kreeg.

De E-readyness van ondernemers valt volgens Dries Minko wat tegen. Dries Minko: "De essentie van ondernemen is verandering aanbrengen in de wereld. Doe uw armen even over elkaar en kijk welke arm bovenaan ligt. Probeer uw armen nu opnieuw over elkaar te doen en zorg dat de andere arm bovenaan ligt. U zal dit toch een stuk of dertig keer moeten oefenen alvorens die vanzelf gaat. Wij mensen houden niet van verandering. De enige mens die van verandering houdt, is een baby met een natte luier."

De toon van de uiteenzetting was gezet.
Dries Minko bleef vervolgens stilstaan bij grote veranderingen en uitvindingen in de geschiedenis. Hij oogstte veel bijval met zijn nostalgische foto's van de eerste computers en computerprogramma's en concludeerde dat je vandaag, in een tijd van 'idioot snelle ontwikkelingen', als ondernemer bij moet blijven om niet het loodje te moeten leggen.

Dries Minko: "Maar je successen moet je ook vieren. Dat heb ik geleerd in het Los Angeles Conference Center. Sprekers op congressen worden er omkaderd door muziek of een bandje. Muziek doet onze hersenen gelukshormonen aanmaken."

Waarna de zaal uit de bol ging op de tonen van
"Ik start vandaag met innovaatie. Mijn business is er bij gebaat
Tijd voor een feestje, feestje."

Wat vond u van deze spreker?

Kim Van Zummeren, CMS DeBacker
"Heel entertainend. Het was ludiek, maar er zat ook veel gevoel in de presentatie. Ik vond het een hele toffe uiteenzetting en gepast om mee te eindigen."

Johan Beckers, Brainbridge
"Ik vond het zeer entertainend, boeiend, en op een zeer dynamische manier gebracht. Als toeschouwer kon je gewoon niet in slaap vallen."

Angela Hardt, Kamp C
"Fun, dynamiek, een stukje lichaamstaal,... zijn belangrijk om de aandacht van het publiek erbij te houden. Dan blijft er veel meer hangen. Ik vond het tof."

Henri De Swaef, Delta Point OCS
"Heel goed. Heel innovatief. Een echte 'Hollander'. Het was ludiek."

Willy De Decker, Promotie Shortsea Shipping Vlaanderen
"Verrassende en heel ludieke act als afsluiter. Ik vond 'Dries Minko' zeer geslaagd."

 

Webdesign Desk02