Fast Lines Belgium eert stichter met coaster mv Fast Herman

Nicole Verstrepen
belgian flag.jpg(image/jpeg)

Fast Lines Belgium, een Antwerpse familiaal gerunde Total Logistics Provider, kocht zopas de mv Fast Herman aan, een box-shaped kustvaartschip. Met de aankoop wil het bedrijf zijn oprichter, Herman Scheers (1944-2003) eren. Fast Lines Belgium breidt hiermee zijn vloot uit naar zes schepen.

Zelf noemde Herman Scheers zijn eerste schepen naar zijn kinderen: Fast Ann, Fast Catrien en Fast Filip. De kinderen noemden op hun beurt de nieuwe schepen naar de kleinkinderen. De drie oudste schepen zijn ondertussen verkocht.

Hermn Scheers richtte Fast Lines Belgium op in 1991. Als eerste privéinvesteerder bouwde hij een magazijn voor opslag en overslag van goederen in de haven van Szczecin in Polen. Na zijn overlijden in april 2003 besloten zijn drie kinderen en schoonkinderen het bedrijf verder te zetten.

Momenteel loopt er een tender voor uitbreiding van de activiteiten van Fast Terminals in Ierland. In Polen werd gestart met de bouw van een bulk terminal.

Fast Lines Belgium vaart op regelmatige basis tussen Polen, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, België en andere Europese havens. Met de aankoop van het ijsklasse schip MV Fast Herman, die vaart onder Belgische vlag, verzekert Fast haar dienst op Rusland ook tijdens de winterperiode.

Met een foto van haar terminal in Polen neemt Fast Groep deel aan de Breakbulk Magazine fotowedstrijd ‘After Dark’ : http://www.breakbulk.com/breakbulk-after-dark-photo-contest-all-entries/

Webdesign Desk02