Het digitaal prikbord van jouw bedrijf

Natasja Van der Jonckheyd
E-marketing & Sociale Media

Social media is niet meer uit ons dagdagelijks leven weg te slaan. Per dag zitten we ongeveer meer dan één uur op Facebook. Wat toch al aardig veel is voor één sociaal netwerk. Toch zijn er nog vele andere kleine sociale media netwerken gekomen die een boost hebben gekregen het laatste jaar. Zoals bijvoorbeeld een digitaal prikbord waar je visueel jouw verhaal op kan delen.


Pinterest, een sociaal eye-candy netwerk dat voornamelijk wordt gebruikt door mensen die hun interesses willen delen. Zoals een bepaald product dat men altijd drinkt of merken die de persoon in kwestie vaak draagt. Deze 'pins', de afbeeldingen, die men heeft gemaakt zet men op 'pinboards'. Dit is het prikbord waar je het plaatje dan op prikt. Zoals elk sociaal netwerk kan je deze delen, liken en op het pinboard zetten van een vriend.

Waarom is dit interessant voor een bedrijf?
Geloof het of niet, Pinterest kan gebruikt worden voor serieuze doeleinden. Namelijk het aantrekken van potentiele nieuwe klanten en het visueel verbeteren van je imago. Sommige gebruiken het voor de lancering van nieuwe producten maar ook reizen kan je er goed mee verkopen. De ene branche is meer geschikt dan de andere. Vooral producten, interieur, mode, design, fotografie, ideeën, architectuur, reisbestemmingen, sieraden of recepten doen het uitstekend goed op Pinterest.

Een beeld zegt meer als duizend woorden

Natuurlijk trekt een leuke afbeelding meteen de aandacht tegenover een saaie lange tekst. Ook is het belangrijk om kleurrijke afbeeldingen te gebruiken. Donkere grauwe afbeeldingen zullen niet werken. Daarnaast mag het ook niet té promotioneel overkomen. Pinterest fronst zijn wenkbrauwen als je het merk te veel pusht in de afbeelding en hebben dan ook strenge marketing richtlijnen. Bekijk Pinterest als een kans om uw bedrijf te 'vermenselijken' op een uniek, leuke en creatieve manier.

Creëert jouw bedrijf iets visueel en ben je er trots op om het te laten zien? Stap dan zeker aan boord!

 

Webdesign Desk02