Jan De Backer Antwerpse Jonge Ondernemer 2016

Nicole Verstrepen
Proficiat
jonge ondernemer.png(image/png)

Doctor Jan De Backer, CEO van Fluidda, ontwikkelaar van de revolutionaire Functional Respiratory Imaging-technologie (FRI) voor de beeldvorming van longen, is uitgeroepen tot Antwerpse Jonge Ondernemer 2016.

Voor de zesde editie van de JCI Antwerpse Jonge Ondernemers Award waren er vier genomineerden: Derek Dendievel (Digiti), Dieter Deceuninck (Eye on Fashion), Sylvain Naets (Contraload) en Jan De Backer (Fluidda). De prijs werd donderdag uitgereikt in de KBC Toren in Antwerpen door provinciegedeputeerde voor economie Ludwig Caluwé (CD&V).

“Met zijn achtergrond als luchtvaartingenieur en medische kennis van de werking van de longen heeft hij een revolutionaire FRI-technologie voor de beeldvorming van longen ontwikkeld. En hij heeft dit ook nog eens als een volleerde ondernemer vermarkt in een traditionele medische branche. Durf, doorzettingsvermogen en ondernemerszin waren doorslaggevende criteria waarop de jury zich heeft gebaseerd om de trofee van Antwerpse Jonge Ondernemer toe te kennen aan Jan de Backer”, aldus de jury.

Jan De Backer neemt het op 29 april op tegen de laureaten van de vier andere Vlaamse provincies. Op 29 april wordt de JCI Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar gekozen in de Thermae Palace in Oostende.

Webdesign Desk02