Netwerken helpt doelen sneller te bereiken

Redactie
Networking

Ambitieuze en/of succesrijke bedrijfsleiders beschikken over een netwerk van relaties, vrienden en andere ondernemers die hen kunnen helpen sneller doelen te bereiken. Het vormen van een netwerk dient niet voorbehouden te zijn aan topondernemers. Iedereen die bereid is zichzelf aan anderen voor te stellen en tegelijk bereid is nieuwsgierig naar de ambities en doelstellingen van anderen te luisteren, kan zijn/haar voordeel halen uit elke vorm van netwerking.

De A12 Business Club is één van die clubs die – ondertussen al 15 jaar – inspanningen doet om kmo-bedrijfsleiders uit alle sectoren regelmatig samen te brengen tijdens een netwerkontbijt. Van bij de start werd geopteerd voor ontbijtvergaderingen. Van 8  uur ’s morgens tot 10 uur stipt. “Een bedrijfsleider verliest dan de minste tijd en begint de dag alvast met een verrijkende ervaring, het ontmoeten van andere ondernemers en de confrontatie met een prominente gastspreker,” zegt ons organisator Freddy Michiels.

Er wordt samen eerst een uitgebreid ontbijt genomen en daarna wordt de gastspreker voorgesteld . De aanwezigen hebben een rechtstreeks contact met de gastspreker. Iedereen kan hem vragen stellen. Er wordt altijd gezorgd dat een prominente gastspreker aan de aanwezigen wordt voorgesteld, iemand met een boodschap voor de aanwezige kmo-leiders. Het gaat meestal over ministers, gelauwerde ondernemers of beleidsmensen die een dienst of nieuwe wetgeving komen toelichten.  Dat werkt uitstekend. De aanwezigen verbroederen bijna zonder het te beseffen en gaan vanaf 10 uur met een aantal nieuwe contacten naar huis.

Webdesign Desk02