Nieuw bedrijvenpark Grote Neet creëert 400 jobs in regio Geel

Freddy Michiels
Bedrijfsvastgoed & Immo

In Geel Winkelom is men begin januari gestart met de bouw van één van de grootste kmo-projecten in de regio. Bedrijvenpark Grote Neet biedt ruimte aan een 46-tal  kmo’s, kleine zelfstandigen en ambachtelijke bedrijven en zou voor 400 extra werkplaatsen in de Kempen kunnen zorgen.   Ondernemen in dit bedrijvenpark betekent bovendien duurzaam ondernemen. Naast het gebruik van duurzame materialen en energievriendelijke technieken, wordt het dakoppervlakte van maar liefst 15.000 m² volledig bedekt met PV-panelen. 

Het bedrijvenpark zal bestaan uit een kmo-complex aan de straatkant van 3500 m² en 4 aparte kmo-gebouwen van elk van 2800 m². De eerste betonpalen zijn gezet. In september 2010 moeten de eerste 26 units klaar zijn.  “In totaal bieden we 46 ruimtes te koop en te huur aan”, zo stelt Frédéric Robberechts, gedelegeerd bestuurder van nv Jefrema en bouwheer van dit ambitieuze project.
Frédéric Robberechts: “Nu al werd er ca 4.000 m ² van de 15.000 m² verkocht.  Stilaan ontpopt Grote Neet in Geel Winkelom zich tot een zone van bedrijven in de sector meubilair, bouw en inrichting. Een evolutie die ik alleen maar kan toejuichen. Dit project is het bewijs van sterk Kempisch ondernemerschap zelfs in minder gunstige economisch tijden.  Zelf zullen we met zusterbedrijf Robberechts International – Total Office Projects, onze intrek nemen op dezelfde locatie in dit gloednieuwe gebouw.”
Opmerkelijk is het geplande  PV-park van 15.000 m²  op het dak van de verschillende gebouwen. Meteen de grootste PV-installatie in de regio. Deze zonnepanelen moeten op termijn 700 kWh opbrengen. Goed voor de energievoorziening van 225 gezinnen. Maar ook bij de bouw werd maximaal rekening gehouden met duurzame bouwtechnieken en een laag energie verbruik. De betonconstructie zal bovendien de levensduur van het gebouw aanzienlijk verlengen.

Frank Wellens, zaakvoerder van Belisol Kempen is de eerste die een bedrijfsruimte kocht op de nieuwe kmo-zone.

Frank Wellens
, “Een bedrijf als Belisol dat klanten heeft over heel Vlaanderen, kan zich geen betere locatie wensen als dat van Bedrijvenpark Grote Neet.” Beaamt Frank Wellens, Zaakvoerder van  BELISOL Kempen die als eerste bedrijfsruimte kocht op de nieuwe kmo-zone. “Onze nieuwe administratieve hoofdzetel voor de Kempen, inclusief bijkomende showroom annex magazijnen liggen op een boogscheut  van de E313 en vlakbij Geel wat zorgt voor een optimale ontsluiting met de Kempen, Antwerpen en Limburg. De werken vorderen uitstekend en de opening is voorzien in het najaar.”

Info: www.groteneet.be

Webdesign Desk02