Philip Heylen verlaat schepencollege

Freddy Michiels
Heylen Philip.jpg(image/jpeg)
Bastiaens Caroline.jpg(image/jpeg)

Philip Heylen, de flamboyante Antwerpse schepen van Cultuur en Economie begint in november een nieuw professioneel leven in de privésector. Hij legt zijn schepenambt neer en wordt development manager bij de holding Ackermans & van Haeren.

Hiermee verliest het Antwerps schepencollege zonder enige twijfel één van zijn belangrijkste pionnen, die een benijdenswaardig palmares kan voorleggen. Als cultuurschepen heeft hij de droom van zijn voorganger, Eric Anthonis, waargemaakt door de stad het Museum aan de Stroom (MAS) te schenken en zelf het succesrijke Red Star Line Museum te ontwikkelen. Hij was – ondanks het aanzienlijke budget – de man die de legendarische (Franse) reuzen naar Antwerpen bracht en hiermee misschien wel voor het grootste openbaar publieksevenement zorgde.

Philip Heylen is van opleiding jurist en een begenadigd spreker die intelligent zijn standpunten en visies kon toelichten. Hij zal deze talenten ongetwijfeld ook in zijn nieuwe functie willen verzilveren.

Een minder bekende, maar zeker even grote verdienste van Philip Heylen, is de manier waarop hij het afvalbeleid in onze regio gestuurd heeft. De verbrandingsoven in Wilrijk heeft hij weten om te buigen van een twistpunt naar een internationaal erkende aanpak. Vorig jaar haalde hij nog een internationale conferentie over afvalverwerking naar Antwerpen.

Philip Heylen blijft in de gemeenteraad zetelen tijdens deze legislatuur. Wie hem als schepen voor Cultuur en Economie zal opvolgen, wordt eerstdaags beslist. Grootste kanshebber blijkt de Hobokense Caroline Bastiaens te zijn, Vlaams parlementslid voor CD&V en huidig fractieleider in de gemeenteraad.

Webdesign Desk02