Pionira en Gosselin schaffen papieren vrachtbrief af

Redactie
Pionira.jpg(image/jpeg)

De Gosselin Group zwaait na ruim een halve eeuw de papieren vrachtbrief uit. Om deze innovatie uit te rollen gaat de groep in zee met het Belgische bedrijf Pionira.

“Digitalisering is een van hoekstenen van onze toekomstvisie”, vertelt Nathalie Luyckx, quality manager van de Gosselin Group. “Vandaag zetten we een nieuwe stap door gefaseerd afscheid te nemen van de papieren vrachtbrief. En dat zowel voor onze logistieke als verhuisactiviteiten. De papieren vrachtbrief (CMR) ruimt baan voor een cloud-gebaseerde applicatie (e-CMR).”

De digitale vrachtbrief maakt administratie transparant

“In de transportsector zit nog ruis in de administratieve keten”, aldus Barry Van Leuven, managing director van Pionira. “Een verzender telefoneert, faxt of mailt de transportopdracht door. Die opdracht wordt overgetikt in een lokaal softwareprogramma. De vrachtbrief wordt geprint. De huidige manier van werken is niet alleen repetitief en omslachtig, maar ook vatbaar voor fouten, dubbel werk en vergetelheden. Soms heeft de verzender óók al een vrachtbrief opgesteld, vergeet de chauffeur de laad- en lostijd op de brief te noteren, wordt een huisnummer verkeerd overgetikt, en ga zo maar door.”

Dankzij de digitale vrachtbrief wordt die administratie transparant en efficiënt. ‘“Dubbel werk is uitgesloten: de vrachtbrief wordt één keer opgesteld en is meteen online beschikbaar voor zowel de verzender, de transporteur als de ontvanger. Gegevens overtikken behoort tot het verleden, waardoor het risico op foutjes lager ligt. De laad- en lostijden worden bovendien automatisch geregistreerd”, vertellen Nathalie Luyckx en Barry Van Leuven. “Zo krijgen de administratieve medewerkers meer tijd voor wat echt telt: het leveren van klantenservice. Projecties tonen aan dat de administratieve, repetitieve last tot 75% kan verminderen in de volledige transportketen. En dat alleen door de vrachtbrief te digitaliseren”, zegt Nathalie Luyckx.

“We kozen voor Pionira als partner, omdat het een van de weinige spelers is die een modulaire oplossing biedt. Hun visie past ook binnen onze ambities om ons bedrijf te connecteren aan datasharingplatformen zoals Nxtport en BRUcloud. Bovendien laten de oplossingen van Pionira toe om onze interne bedrijfsprocessen en databanken slimmer aan elkaar te koppelen”, vertelt Nathalie Luyckx.

Over de Gosselin Group

Opgericht in 1930 en vandaag nog altijd in volle expansie, dankzij meer dan 800 werknemers en een omzet van 300 miljoen. Het bedrijf heeft 56 kantoren in 34 landen.

Info: stand 1.080

Over Pionira

Opgericht in 2010. Eerste bedrijf dat een erkenning kreeg voor e-CMR van de FOD Mobiliteit. In overleg met verladers, transporteurs en overkoepelende organisaties ontwikkelde Pionira een platform ter verbetering van alle administratieve verwerkingen (Xynaps).

Webdesign Desk02