Sportpaleisgroep en Music Hall verstevigen hun samenwerking

Nicole Verstrepen
Ondernemen

De Sportpaleisgroep zal vanaf 6 januari instaan voor de dagelijkse leiding van de Antwerpse Stadsschouwburg en van Capitole Gent. Music Hall blijft respectievelijk concessionaris en eigenaar van deze zalen.

De Sportpaleisgroep neemt sinds 1 oktober ook al de uitbating van Vorst Nationaal voor haar rekening. De samenwerking wordt dus vanaf aanstaande maandag verder uitgebreid. Tania Van Noten, theaterdirecteur van Stadsschouwburg Antwerpen, zal ook het management van Capitole Gent en van Ethias Theater in Hasselt op zich nemen.

Music Hall zal zich voortaan kunnen toeleggen op het creëren en promoten van producties, ook internationaal. Zo heeft Music Hall op dit moment ‘Peter Pan, The Never Ending Story in het Verenigd Koninkrijk lopen en voor deze productie werden al contracten ondertekend met Moskou, Dubai en Istanbul. Wellicht volgen ook nog andere markten.

“Onze arenatak krijgt er met de twee zalen een volwaardige theaterbranche bij. De combinatie van al deze kennis en ervaring zal leiden tot een efficiënt en succesvol zalenbeheer door de Sportpaleisgroep”, stelt Jan Van Esbroeck van de Sportpaleisgroep.

“We werken momenteel aan een aantal musicalparels voor Vlaanderen waarover we binnenkort meer zullen vertellen. Als eigenaar en hoofdconcessionaris blijven wij er garant voor staan dat de toekomst en bestemming van de theaters onveranderd blijven”, stelt Geert Allaert van Music Hall.

De Sportpaleisgroep en Music Hall hebben complementaire afdelingen, die ze na deze operatie op elkaar zullen afstemmen, maar dit heeft geen gevolgen voor het personeel.

Webdesign Desk02