Voordeelpakketten zijn vaak aantrekkelijker dan loonsverhoging

Natasja Van der Jonckheyd
Economie & Budget

De laatste jaren zijn voordeelpakketten sterker naar voor gekomen in het bedrijfsleven. Er zijn meer voordelen verbonden aan een voordeelpakket dan je op het eerste zicht zou denken.

Het gaat hier over een alternatief voor een loonsverhoging en zorgt voor een hoge motivatie van je personeel. Uit een onderzoek door het bedrijf Edenred blijkt dat deze pakketten zorgen voor een positieve bijdrage en ook engagement van medewerkers., wat vaak een beter effect heeft dan een loonsverhoging. Aangezien het nog altijd economische crisis is ,wordt een loonsverhoging steeds moelijker om aan te bieden. Hiervoor kunnen deze alternatieve cheques een oplossing betekenen. 33 procent van de bedrijven heeft zichzelf aangezet om over te gaan tot voordeelpakketen voor hun werknemers.

Bij het personeel worden deze cheques ervaren alsof het bedrijf begaan is met hun welzijn. Dit zorgt voor grotere betrokkenheid, motivatie en een hogere productiviteit. Kortom een alternatieve verloning werkt vaak beter dan een loonsverhoging.

Webdesign Desk02