Wegvervoer in 2025: stilstaan of vooruitgaan?

Redactie
Haven, Transport & Logistiek
Wegvervoer in 2025: stilstaan of vooruitgaan?

Eén van de hoofdthema’s die elke ondernemer in de sector van Transport & Logistiek interesseert is de toekomst van onze mobiliteit of wordt het immobiliteit? Lode Verkinderen, secretaris-generaal van Transport & Logistiek Vlaanderen geeft hierover een voordracht op dinsdag 20 september 2011 om 10.30 uur. Niet te missen.

Onze politici laten zich ringeloren door onsamenhangende dossiers te paragraferen. Actiecomités blijken slimmer, sneller en efficiënter te werk te gaan dan de professionals die de ene studie na de andere mogen uitvoeren om tot de slotsom te komen dat actiecomités beter huiswerk maken dat de bevolking om beter aanspreekt. De professionals die door de Vlaamse overheid belast zijn met de uitvoering van mobiliteitsprojecten blijken niet bestand tegen de vele pijlen die op hun kwetsbare lichamen afgevuurd worden.

Zal er een kilometerheffing zijn?

Een van reuma bol staande communicatie heeft tot op heden nog niet kunnen zorgen voor vaart in de projecten. Niet-ingewijden hebben de indruk dat onze beleidsmensen er een triestig potje van maken, op maat van hun onbekwaamheid om dossiers samen te stellen waarop zowel de consument als het bedrijfsleven zit te wachten. Op deze manier wordt besluiteloosheid de raadgever. Velen opperen de mening dat wanneer onze beleidsmensen eindelijk een dossier zullen kunnen voorstellen dat past in wat onze maatschappij nodig heeft, het verouderd zal zijn op de dag dat de werken uitgevoerd zullen zijn. 

Bezoekers van de beurs Transport & Logistics kijken daarom met zeer veel belangstelling uit naar de voordracht van Lode Verkinderen, secretaris-generaal van Transport & Logistiek Vlaanderen op dinsdag 20 september 2011 om 10.30 uur. Van Lode Verkinderen is bekend dat hij geen blad voor de mond houdt. Waar mogen wij ons aan verwachten?

Lode Verkinderen: “Vooruitkijken op lange termijn is niet meteen ingeburgerd in de transportsector. Talloze historische voorspellingen bleken ofwel compleet fout, ofwel was de idee juist, maar de invulling verkeerd. Nochtans zijn de tendensen van de komende jaren al uitgetekend en kunnen een aantal voorspellingen vandaag gedaan worden die over 15 jaar nog hun effect zullen hebben.”

Tijdens de toespraak van Lode Verkinderen passeren een aantal onderwerpen de revue. Wat zal er met taksen gebeuren? Hoeveel kost een liter brandstof? Rijden we dan nog op diesel? Zal er dan een kilometerheffing zijn? Met welke chauffeurs zal het takenpakket ingevoerd worden?  Zullen voertuigen er anders uitzien? Hoe zit het met buitenlandse concurrentie?

Op deze en andere vragen krijgt de bezoeker die komt luisteren naar de voordracht van Lode Verkinderen, een onderbouwd maar licht verteerbaar antwoord. “Omdat verder kijken dan de horizon misschien niet kan, maar proberen doet nooit kwaad,” aldus de gastspreker.

Webdesign Desk02