Werken duren een jaar langer

Freddy Michiels
Operaplein 2019.jpg(image/jpeg)

Slecht nieuws voor iedereen die dacht dat de werken in het stadscentrum van Antwerpen, rond het Operaplein, in het najaar voltooid zouden zijn.

Er zouden te veel ‘onverwachte’ hindernissen op het pad van de aannemer terecht zijn gekomen. Met als gevolg dat de werken een jaar langer zullen duren en ten vroegste beëindigd zullen zijn in augustus/september 2019.

Dat is 11 maanden langer dan gepland. Slecht nieuws voor het stadsbestuur dat hiermee een droom aan diggelen ziet gaan. Het was duidelijk dat het einde van de werken gepland was vóór de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018.

Niet het stadsbestuur maar de oppositie maakte het slechte nieuws bekend. Nu is het niet abnormaal dat grote werken vertraging oplopen, maar in dit geval komt de mededeling wel zeer ongelegen.

Ramp voor de handelaars

Ook voor de handelaars is dit een ramp want zij zien niet alleen modder voor hun deur maar ook nog eens zwarte sneeuw. De vraag die het stadsbestuur aan de aannemer moet stellen is duidelijk: wat hebt u gedaan om dit te voorkomen? Een jaar vertraging is toch wel echt te gortig.

Op de foto: zo zal het Operaplein, naar een w van de Spaanse architect Manuel De Solà-Morales, eruit zien, waarschijnlijk vanaf augustus/september 2019.

Webdesign Desk02