De ideale job als uitzendkracht wacht op jou online

Daniel Campaert
HR
Synergie Belgium nv

Desguinlei 88-90 - 2018 Antwerpen

T 03 293 21 00 - F 03 293 21 09

www.synergiejobs.be  

Jan Verbeke

Het vinden van een ideale job als uitzendkracht  gebeurt voortaan in cyberspace. Met een klik op de muis overtref je het aanbod  dat gedrukt staat in advertenties of verspreid wordt via reclame. Bij Synergie Interim werd  de website mede daarom volledig vernieuwd. Gebruiksvriendelijk en overzichtelijk, op maat van elke uitzendkracht. 

 Droomjob binnen handbereik

"Meer en meer werkzoekenden gebruiken hun laptop of Ipad voor het vinden van een degelijke job" vertelt Jan Verbeke, algemeen directeur van Synergie. "De tijd van kranten uitpluizen en langs de uitstalramen van interimkantoren lopen is over haar hoogtepunt heen. Sites als google of andere specifieke jobsites nemen die functie weliswaar over maar tonen een aanbod dat eerder algemeen is en niet zozeer gericht naar de keuze van één bepaald persoon. Vandaar dat wij bij het vernieuwen van onze website bewust gekozen hebben om die te oriënteren naar elke werkzoekende, op maat van elke uitzendkracht. Welke specifieke job zoek je, waar en in welke buurt, binnen welke regio hoever van waar je woont? Daarom gaan we graag nog een stapje verder. Op onze nieuwe website, die vanaf 1 maart gelanceerd wordt, kan eenieder zijn eigen profiel creëren via onze toepassing 'mijn Synergie'. Zo'n profiel, bekijk het als een professionele kruising tussen een Linkedin- en Facebookprofiel, vul je aan met eigen gegevens die belangrijk of relevant zijn voor je zoektocht naar een job. Al die gegevens kun je bovendien op elk ogenblik wijzigen of updaten –bij verhuis, nieuwe werkervaring, enz... Onze website wordt daardoor een dynamische draaischijf zowel voor de uitzendkracht als het interimkantoor dat bedrijven kan linken aan de juiste personen. Op termijn willen we het medium trouwens ook uitbreiden naar andere sociale media toe en structureel verder werken via bijvoorbeeld Twitter en Facebook. Misschien kunnen we bijvoorbeeld voor onze uitzendkrachten voordelen bedingen qua telefoonabonnementen, kortingen op evenementen en noem maar op".

Uitbreiding en diversificatie

"Afgelopen jaar is Synergie België opnieuw 15% gegroeid" legt Jan Verbeke uit. "Dat maakt dat we hier momenteel de zevende plaats bekleden terwijl we Europees -als Franse uitzendgroep- zijn uitgegroeid tot zesde grootste speler op de Interim-markt. Concreet betekent dat dat we ons netwerk aan kantoren gestaag verder uitbreiden. Zo hebben we reeds nieuwe vestigingen in Mons en Charlerloi en openen we weldra een kantoor in Doornik. Erg belangrijk voor ons is ook de weg naar diversificatie die we ingeslagen zijn. Van opzet zijn we altijd sterk geweest in logistiek –met Gent en Antwerpen als speerpunten- maar ondertussen versterken we ook onze positie op de medische arbeidsmarkt, die van dienstencheques, careers, bedienden en het hoger kader. Sinds vier à vijf jaar vertaalt zich die diversificatie ook naar een apart netwerk van kantoren voor het office-gedeelte. Dat werkt veel vlotter voor alle betrokken partijen omdat de aanpak zo veel doelgerichter kan".

Logan

Afgelopen jaar nam Synergie België ook het logistieke opleidingscentrum Logan over. "Heel veel bedrijven hebben nood aan goed opgeleide uitzendkrachten" licht Jan Verbeke toe. "Door de overname van Logan kunnen we die vraag, in samenwerking met de klanten, beter sturen en richten zodat we pieken in de arbeidsmarkt perfect kunnen ondervangen. Ook andere uitzendkantoren zijn trouwens vragende partij om van onze Logan-diensten gebruik te maken. Tenslotte, en even terug naar onze digitale dynamiek verwijzend, dankzij onze nieuwe website kunnen we ons ook meer internationaal richten. Via onze divisie Synergie International Recruitment dat opereert vanuit Zwijndrecht en in samenwerking met ons kantorennetwerk in Polen en Portugal, zijn we in staat om lokale behoeftes op te vullen met ons Europees aanbod. Uitzendwerk reikt namerlijk over lands- en taalgrenzen heen, het is een internationaal gegeven met een dynamiek waarin ons bedrijf zich graag herkent".

Webdesign Desk02