Een fietsenstalling is voor 120% fiscaal aftrekbaar.

Facility Management
Koppen.be

Gerard Koppen
Brechtsebaan 22 (Industriezone 4)
2900 Schoten
Tel. 03 680 12 34
Fax 03 680 12 30
info@koppen.be
www.koppen.be

Gerard Koppen: “Een fietsenstalling is een statement geworden voor een bedrijf. Het toont dat er aan het milieu gedacht wordt.”

De firma Koppen is al 50 jaar gespecialiseerd in het maken en plaatsen van fietsenstallingen. Een enorme trend op dit moment. Bedrijven pakken er echt mee uit en krijgen er ook heel wat voor terug, volgens zaakvoerder Gerard Koppen.

Een voordeel voor iedereen

“Meer en meer werknemers nemen de fiets, uit ecologische overwegingen en vanwege de stimulansen van de overheid. Maar ze willen wel graag dat hun tweewieler veilig staat. Fietsen zijn immers veel duurder geworden dan vroeger. Ze goed kunnen beschermen tegen diefstal en regen is dus een must. In sommige bedrijven zie je werknemers met hun fiets in de lift sukkelen om hem vervolgens naar hun kantoor te sleuren. Nochtans is het plaatsen van een goede fietsenstalling een kleine moeite voor een bedrijf, waarmee ze hun werknemers een groot plezier doen. Bovendien kan een bedrijf de fietsenstalling nu voor 120% inbrengen. Dus méér dan de kostprijs ervan. Voor veel bedrijven is het ook dé oplossing voor hun parkeerprobleem. Op de parkeerplaats van één wagen kunnen zo’n 12 fietsen staan. De moeite om eens over na te denken.”

Goed voor de uitstraling

“Aan de natuur denken is niet alleen nodig, maar ook helemaal ‘in’. Vroeger moest een fietsenstalling zo goedkoop mogelijk zijn. Vandaag zijn het echte blikvangers. Gemeentes plaatsen ze midden op het marktplein en ook voor bedrijven is het een prestigeproject. Ze poetsen er hun imago mee op, zowel naar hun personeel toe als naar de bezoekers.”

Een aangename werkomgeving werkt

“Niet alleen ecologie is belangrijk geworden voor bedrijven, ook een aangename werkomgeving creëren is goed voor het imago. Dat merken we ook bij de bestellingen van vestiairekasten. Er wordt vandaag gevraagd naar gebruiksgemak, vormgeving, degelijk materiaal en aangename kleuren. Goedkope, saaie, grijze kasten zijn volledig verleden tijd. Bij ons kan je dan ook kiezen uit een 20-tal kleuren. Eigenlijk kan je met heel kleine ingrepen de werksfeer enorm bevorderen.”

Onbeperkte mogelijkheden

“We bieden fietsenstallingen in allerlei vormen, kleuren en formaten aan. Van één tot meer dan 1000 fietsen. Particulieren, kmo’s, grote bedrijven, gemeenten, ... komen naar ons met hun ontwerp of onze ingenieurs maken voor hen een ontwerp. Maar eerst analyseren we de vraag ter plaatse, zodat we de vormgeving en afmetingen perfect kunnen laten aansluiten bij de architectuur en de beschikbare ruimte. Wij zorgen ook voor de funderingen als dat nodig is en voor de plaatsing. Eigenlijk leveren wij sleutel op de deur. Zelfs als er geen deur is.”

Van fietsenstallingen tot enorme overkappingen

“Op de luchthaven van Zaventem plaatsten we een overkapping van 300 meter lengte, met dak van gebogen acryl en wanden van gehard glas. De materiaalkeuze wordt bepaald volgens de wensen van de klant.

Fietsenstallingen, brievenbussen, zitbanken, rookhuisjes, luifels, carports, overdekte wandelgalerijen, kasten,... we kunnen alles op maat maken in ons eigen atelier. ”

Webdesign Desk02