Een nieuw procedé voor de renovatie van aluminium, pvc, glas en staal

Facility Management
Claro Belgium

Congobootstraat 12
2660 Hoboken

www.clarobelgium.be
info@clarobelgium.be

T 03 888 58 21

Boven: VOOR
Onder: NA
"Zelfs op foto zie je duidelijk verschil tussen voor en na. Het lijkt geverfd maar dat is het dus niet."
Links: NA
Rechts: VOOR

Glans en uitstraling zijn belangrijk voor een bedrijf. Zelfs wat de ramen van het bedrijfsgebouw betreft. Daarom doet Claro Belgium mat geworden raamprofielen en glas weer blinken. Hiervoor betaal je uiteraard veel minder dan voor nieuwe ramen. Hun werkwijze is bovendien milieuvriendelijk en duurzaam. Een aanpak die de strenge tests van hun grootste klant, NMBS, heeft doorstaan. We spraken over dit procedé met Marcel Slootmaeckers van Claro Belgium.

Wat is er zo uniek aan dit procedé?

 “Het wegnemen van kalk was vroeger onlosmakelijk verbonden met het gebruik van zuren. Wat enorm schadelijk is voor het milieu en voor de mensen die ermee werken. Voor onze producten heb je zelfs geen handschoenen nodig. Zuren vreten. Hierdoor zet je de ondergrond niet alleen kaal, maar beschadig je hem ook. Nadien werd dat oppervlak dan vernist met een rol, waarbij strepen onvermijdelijk waren. Wij doen dat niet. De kalk die je ramen mat maakt, nemen we weg op een duurzame manier. Bovendien brengen we een coating aan die ervoor zorgt dat water sneller wegglijdt. Het krijgt dus geen tijd om te verdampen en opnieuw kalk achter te laten. Zo blijven de oorspronkelijke kleur en glans veel langer behouden. Het glas wordt ook minder snel vuil. Wat mooi meegenomen is op moeilijk bereikbare plaatsen.”

Wie zijn jullie klanten?

“Kleine en grote bedrijven die te maken krijgen met verkleurde en aangetaste profielen. Donkerblauwe, glanzende profielen bijvoorbeeld krijgen na jaren een witte, matte schijn door kalkafzetting. Maar we renoveren evengoed gevels in de ruimste zin van het woord: zandstralen, voegen, herstellen, schilderen,... Op die manier steken we hele gebouwen in een nieuw kleedje. De eigenaars ervan vinden het belangrijke dat hun patrimonium goed onderhouden blijft. Wanneer je een bedrijfsgebouw huurt of koopt, wil je immers waar voor je geld. Een bedrijf dat er aan de buitenkant onverzorgd uitziet, wekt weinig vertrouwen. Dat een grote instelling als NMBS voor ons gekozen heeft, is het beste bewijs dat het procedé werkt. Ze hebben immers ook testen gedaan met onze concurrenten. Wanneer ze hun stations opfrissen, willen ze voor jaren gerust zijn. En dat kunnen ze nu.”

Waarom deze methode kiezen?

“Het is een heel milieuvriendelijke methode, die een zeer goed resultaat oplevert tegen een interessante prijs-kwaliteitsverhouding. Wij bieden een oplossing die geen drastische ingrepen vraagt en waar je jaren mee verder kan. Wanneer je een onderhoudscontract afsluit, komen we elk jaar opnieuw langs. De beschermlaag wordt tijdens de reiniging aangepast, zodat kwaliteitsverlies uitgesloten is. Op die manier geven wij een jarenlange garantie op je ramen en profielen. Eigenlijk spreken onze resultaten gewoon voor zich. Daarom zetten we altijd eerst een staal bij de mensen, nog voor de offerte. Wanneer ze het verschil zien, zijn ze snel overtuigd."

Webdesign Desk02