Met oog voor veiligheid: voorkom gelegenheid maakt de dief

Daniel Campaert
Security & Safety
Ceulemans Security

Toekomstlaan 1
2170 Merksem

T 03 644 31 21

www.ceulemans.be

Ceulemans Security

Investeren in veiligheid, het voorkomen van diefstal en inbraak, is een investering die altijd rendeert. Toch biedt niet elke beveiliging meteen een afdoende bescherming. Halfslachtige maatregelen zijn maar zo sterk als de zwakste schakel in het geheel. Deskundige begeleiding en advies op maat zijn daarom onontbeerlijk. Het beveiligen van kantoorgebouwen of bedrijfsterreinen vergt een doorgedreven expertise. Bij Ceulemans Security hebben ze deze kennis en ervaring in huis. Zaakvoerder Peter Ceulemans laat alvast de koffie aanrukken en steekt meteen van wal. “Elke dief of inbreker hanteert dezelfde gulden regel: hij kiest bij voorkeur het slachtoffer met de minste beveiliging. Dat geldt zowel voor particuliere woningen, winkels, kantoren en bedrijfsterreinen”.

Specifieke aanpak

“Natuurlijk vergt elke sector een aparte aanpak qua beveiliging” legt Peter Ceulemans uit. “In de logistieke- en transportwereld zijn de bedrijfsterreinen enorm uitgestrekt, met parkeerruimtes, garages, magazijnen en hangars. Het is een sector die vooral wordt geviseerd door internationale bendes, die goed georganiseerd zijn en die perfect weten waar precies de vrachtwagen of container met welke lading staat. Vlaanderen, door zijn centrale ligging, is een typisch transitland. Kijk maar naar het vrachtverkeer dat uit gans Europa onze wegen kruist en lading laadt of lost in de Antwerpse haven. Dat maakt het probleem van beveiliging complex en bovenal eigen aan elk bedrijf apart. Vandaar dat wij met elke klant steeds overleggen en een specifieke oplossing op maat van het bedrijf aanbieden”.

Externe of interne beveiliging

“Inbraak- of diefstalpreventie” legt Peter Ceulemans uit, “kan je opdelen in twee deelgebieden. Allereerst heb je de externe beveiliging op de bedrijfsterreinen, de herstelplaatsen en opslagruimtes. Daarnaast heb je ook de misbruiken die zich intern voordoen, door eigen werknemers, door leveranciers of door bezoekers. Dat gaat van diefstal op het kantoor, misbruik van de eigen tankinstallatie, het verdwijnen van ladingen tijdens het laden en lossen, of het ontvreemden van materiaal uit de herstelplaats of garage. Het geheim van een afdoende beveiliging schuilt vaak in een combinatie van maatregelen. Bijvoorbeeld toegangscontrole door middel van badges en een gesloten systeem van camerabewaking, al dan niet aangevuld met infrarood bewegingsdetectoren”.

Beveiligingsevolutie of -revolutie

“Dankzij de vooruitgang in digitale technieken” licht Peter Ceulemans toe, “nemen ook de toepassingen van de beveiligingsmiddelen toe. Zo heb je bijvoorbeeld camera’s met nummerplaatherkenning of camera’s die tot de kleinste details kunnen inzoomen en het beeldscherm opdelen in tijdzones. Track and trace systemen laten dan weer toe om containers via satelliet te volgen van vertrek- tot aankomstpunt. En RFID systemen tenslotte laten toe om bijvoorbeeld etiketten in het product (kledij) te naaien en zo de goederenstroom te volgen, vanuit het atelier, transport per vrachtwagen en boot naar distributiecentra, en zo tot in het winkelrek van bestemming”. (DC)

Kaderstuk: 

BRUSSEL: 02 346 52 05 - HASSELT: 011 56 00 56 - GENT: 09 261 00 50 - HERENTHOUT: 014 50 23 84 - HAMME: 052 48 13 64 - MECHELEN: 015 76 17 92 MERKSEM: 03 644 31 21 - ROESELARE: 051 25 20 05

Webdesign Desk02