T.K.D. transport- en koerierdiensten op weg naar een nieuwe toekomst

Nicole Verstrepen
Haven, Transport & Logistiek
T.K.D. b.v.b.a.

Industrieweg 4b - 2850 Boom
Tel.: 03 886 08 88 - info@tkd.be
www.tkd.be

Herman Tierens
TKD

Herman Tierens besloot in 2009 na 22 jaar, te gaan uitbollen en zijn transport- en koerierbedrijf T.K.D. van de hand te doen. De nieuwe eigenaar stelde twee businesspartners aan, maar die maakten er op nauwelijks twee jaar tijd op zijn zachtst gezegd een potje van. Zes maanden geleden kwam Herman Tierens opnieuw aan het stuurwiel van T.K.D en hij voerde meteen een verregaande sanering door. T.K.D. is met andere woorden klaar voor een nieuwe toekomst.

Herman Tierens: "Financieel en organisatorisch is er de voorbije twee jaar wat fout gelopen in het bedrijf, maar dat hebben we de voorbije maanden recht kunnen trekken. We hebben gelukkig op het juiste moment ingegrepen." Zo besliste T.K.D. om het transportbedrijf SRT van de hand te doen en de diensten en het personeel van dit bedrijf te incorporeren".

Herman Tierens: "Deze beslissing is niet alleen gunstig voor het kostenplaatje gebleken, maar heeft ook tot gevolg gehad dat de dienstverlening van T.K.D een flink stuk uitbreidde. Naast vervoer met bestelwagens en met vaste vrachtwagens, biedt T.K.D. nu ook trailertransport aan en we specialiseerden ons ondertussen ook verder in koeltransport. We merken dat er steeds meer vraag komt naar gespecialiseerd koeltransport. Voor voeding, maar zeker ook voor farmaceutische producten is het belangrijk dat het vervoer, zelfs volle trailers onder een constante, koele temperatuur gebeurt."

Over heel Europa

T.K.D. organiseert koerier- en transportdiensten in binnen en buitenland. Herman Tierens: "We verzorgen vervoer over heel Europa. We doen daarbij ook de Scandinavische landen aan en we trekken eveneens over het Kanaal, naar Engeland en naar Ierland. Ook voor wie het extra snel moet gaan, biedt T.K.D. uitkomst, ik denk bijvoorbeeld aan een vitaal machineonderdeel dat snel naar het buitenland moet omdat anders het productieproces stil ligt, of bloedplasma dat voor een onderzoek zo snel mogelijk naar een andere ziekenhuis moet vervoerd wordt."

Herman Tierens benadrukt dat T.K.D. steeds veel aandacht schenkt aan klantgericht denken en handelen. "Wij verzorgen goederenverkeer tussen onze klanten en hun relaties en omgekeerd. Daardoor nemen wij een belangrijke taak van hen over. We vertegenwoordigen als het ware hun bedrijf bij hun klanten of relaties. Betrouwbaarheid, verantwoordelijkheid en een flinke dosis gezond verstand dragen wij dan ook hoog in ons vaandel." Handig om weten is dat de vrachtwagens of opliggers op vraag van de klant ook speciaal kunnen ingericht worden naar de vereisten van de te vervoeren producten.

Herman Tierens: "Nachtleveringen voor industriële bakkerijen bijvoorbeeld vereisen koele compartimenten voor de patisserie, terwijl brood onder een minder koude temperatuur dient vervoerd te worden. Voor het transport van textiel is het dan weer handig dat er hangbaren zijn. T.K.D. zorgt er steeds voor dat de producten onder de best mogelijke omstandigheden getransporteerd wordt."

Kaderstuk: 
  • 24 uur op 24, 7 dagen op 7
  • Goederen worden onmiddellijk opgehaald en doorgevoerd naar de bestemmeling (tot 30 ton)
  • Vergunning transport: 43141
  • Vergunning commissionair vervoer: 2356.001
  • ADR-attest
Webdesign Desk02