Uw IT flexibeler, veiliger én goedkopermet Antwerp Datacenter

Nicole Verstrepen
Haven, Transport & Logistiek
Antwerp Datacenter

Haifastraat 6
2030 Antwerpen

T 03 369 369 0
F 03 369 369 2

sales@antwerpdc.be
www.antwerpdc.be

ADC

“Bedrijfsleiders zijn zich vaak niet bewust van het kostenplaatje van hun IT-room, noch van de risico’s, die zo’n eigen serverlokaal met zich meebrengen. Wij bieden ondernemingen de mogelijkheid om hun serverpark bij ons onder te brengen, in een goed uitgeruste en honderd procent veilige omgeving, waarbij ze op financieel vlak profiteren van de schaalvergroting.” Dat zegt Friso Haringsma, managing director van Antwerp Datacenter. Antwerp Datacenter biedt daarnaast ook werkplekken aan ingeval er zich op uw bedrijf of in de buurt een calamiteit voordoet, zodat uw IT-werking nooit in het gedrang komt.

Antwerp Datacenter beschikt vlakbij het Antwerpse havengebied over een bedrijfsgebouw van 3.500 m² waar u uw servers kan onderbrengen op de oppervlakte die u nodig heeft.  

Friso Haringsma: “Flexibiliteit is een van onze sleutelwoorden. Je kan klein beginnen en doorgroeien naar een echte aparte kamer van tien,… tot honderd of meer m² groot. Je geniet mee van het schaalvoordeel en je kan rekenen op een honderd procent veilige omgeving. De elektrische stroomvoorziening blijft ten allen tijde gegarandeerd, met voor elke computer twee stroomcircuits, en de omgeving wordt perfect gekoeld. Er is een voortdurende monitoring van de temperatuur en van de vochtigheid en uiteraard is het data center volledig stofvrij en uitgerust met een gasblussysteem.”

Keuze uit alle grote providers

U heeft bij Antwerp Datacenter de keuze uit tientallen internet- en telecomproviders om mee samen te werken. Friso Haringsma: “Alle grote providers zijn aanwezig met meerdere glasvezelverbindingen. Je beschikt met andere woorden over een grote capaciteit en snelle bandbreedtes. In een eigen IT-room op je bedrijf is het zeer moeilijk om voortdurend te voldoen aan de groeiende vraag van bandbreedte. Dat vergt zware investeringen en je kan moeilijk inschatten wat je verbruik over een tweetal jaar zal zijn, laat staan over tien jaar. Bij ons betaal je enkel voor wat je verbruikt.”

Bedrijfscontinuïteit

Een stroomonderbreking, een staking, een evacuatie van uw bedrijf ten gevolge van een brand in de buurt,… wanneer u enkele uren of dagen niet meer aan uw data of op internet kan, kan dit voor uw bedrijf een flinke verliespost betekenen. Als klant van Antwerp Datacenter kan u daar uw IT-werk verderzetten alsof u op uw eigen werkvloer bent. Antwerp Datacenter is 24/24 en 7/7 stand-by om u indien nodig technische ondersteuning te bieden. Friso Haringsma: “Bij calamiteiten bieden wij onze klanten een werkplek aan. Elke klant kan zijn configuratie een keer per jaar komen testen om te kijken of er niets moet bijgestuurd worden.”

Financiële instellingen die met Antwerp Datacenter samenwerken, voldoen aan de Basel-III norm: door de tweede vestiging in Brussel kunnen hun data, zoals door de norm voorgeschreven, op minstens vijftig kilometer van elkaar gestockeerd worden.

Audit

Wil u het kostenplaatje van uw eigen IT-room eens naast dat van Antwerp Datacenter leggen? Dan verzorgt Antwerp Datacenter graag een audit waarbij de kostprijs, maar ook de risico’s van uw IT-lokaal worden bekeken. Friso Haringsma: “Het uitbesteden van je serverpark betekent een belangrijke financiële besparing, een grote verlaging van de risico’s en een verhoging van je flexibiliteit. Als je lokaal een serverpark opbouwt, loop je al snel het risico om een capaciteitsprobleem te krijgen. Vanaf een verbruik van 5Mbit loont het zeker de moeite om je serverpark uit te besteden.” (NV)

Webdesign Desk02