Uw IT-infrastructuur al laten optimaliseren door een IT-architect?

IT
SmartSys

Business Park King Square
Veldkant 33a
2250 Kontich
Tel. +32 3 443 12 71
Fax +32 3 443 20 74
www.smartsys.be
info@smartsys.be

Luk Geerts: “IT moet ten dienste staan van een kmo, niet omgekeerd.”

“ICT gaat voor veel kmo’s vaak gepaard met kopzorgen. Een ICT-probleem hindert immers de productiviteit en niet iedereen heeft een specialist in huis om het op te lossen. Smartsys komt hieraan tegemoet en biedt ICT-infrastructuur en -support aan. Printers, servers, PC’s, netwerken, digitale telefonie, ... naadloos op elkaar én op het bedrijf afstemmen, daar kennen deze IT-architecten alles van. Luk Geerts, manager van Smartsys, vertelt ons meer over hun specifieke kmo-aanpak.”

Luisteren en de ‘waarom-vraag’ stellen, daar beginnen we mee

Luk Geerts: “Kmo’s die hun IT-performantie willen verbeteren, vragen een audit aan. Wij luisteren naar hun noden en helpen bepaalde punten verbeteren of vernieuwen. Ook voor problemen die maar niet opgelost geraken, kloppen nieuwe klanten bij ons aan. Daarnaast vraagt nieuwe software of de overstap naar Windows 7 vaak om een optimalisatie van de infrastructuur. Wij krijgen dus heel uiteenlopende vragen, maar altijd onderzoeken wij eerst waarom een klant iets wil, zodat wij een optimale oplossing kunnen aanbieden. 

Wij spreken geen computertaal, maar mensentaal

“Je kan een klant overwelmen met termen om te tonen hoe gespecialiseerd je wel bent, maar daar help je natuurlijk niemand mee. Wij verkiezen om ons in te leven in de wereld van de klant. Op dezelfde golflengte zitten, zorgt voor een ideale samenwerking.”

Degelijke IT-infrastructuur is een productiviteitsverzekering

“Als kmo wil je de zekerheid dat je productiviteit op peil blijft, wat een investering in degelijke IT-infrastructuur noodzakelijk maakt. Door iets meer uit te geven, beperk je immers de risico’s. Wij informeren onze klanten grondig over de verschillende mogelijkheden en de mate van risicobeperking.”

Kwalitatieve en betaalbare systemen voor kmo’s

“Wij zoeken altijd de meest kostefficiënte oplossing. Zo zijn we gespecialiseerd in Jetro, een alternatief voor Citrix. Een evenwaardig, maar veel goedkoper systeem. Zo maakt Smartsys het mogelijk om al je PC’s op een gemeenschappelijke server te laten draaien. Op die manier kan je thuiswerkers snelheid bieden, hoef je slechts één harde schijf te backupen en moeten upgrades maar eenmaal geïnstalleerd worden. Om onze klanten vertrouwd te maken met deze software, kunnen ze die volledig vrijblijvend én gratis testen.”

Echt partnership is onze filosofie

“We denken met onze klanten mee vanaf het begin, nog voor het IT-budget van het bedrijf is opgemaakt. Vaak neemt men immers het oude systeem als referentie, waardoor men onterecht efficiëntere oplossingen uitsluit. Wij zitten op regelmatige tijdstippen samen met onze klanten om te evalueren wat er nog verbeterd kan worden. Verder is onze Supportlijn altijd bereikbaar. Sommige specialisten werken één of meerdere dagen per week bij onze klanten. Je kan immers veel sneller geschikte oplossingen aanbieden, wanneer je de IT-omgeving en de historiek van een firma door en door kent. Dat is het voordeel van een vaste IT-partner.”

Alle voordelen van een sterke groep en van een klein bedrijf

“Wij behoren tot de Cronos Groep, die al jaren gespecialiseerd is in alles wat IT aanbelangt. Wij hebben dus alle kennis in huis en onze klanten kunnen er zeker van zijn  dat hun IT-leverancier volgend jaar nog bestaat. Anderzijds kunnen wij als zelfstandig bedrijf wel werken met de producten die voor onze klanten het interessantst zijn."

Webdesign Desk02