Acerta: Opleidingen voor iedereen

Acerta
Opleidingen & Coaching
Acerta

Acerta - Diestsepoort 1 - 3000 Leuven

OPLEIDING_Figuur 1_

Tot voor kort moest elke Belgische organisatie 1,9 % van de loonmassa besteden aan opleidingen. In het kader van Werkbaar en Wendbaar Werk zullen Belgische bedrijven gemiddeld 2 opleidingsdagen per werknemer per jaar moeten voorzien. De minister van Werk Kris Peeters wil dit uitbreiden naar gemiddeld 5 vormingsdagen per werknemer. Uw werknemers ervaren opleidingen dan ook als een investering in hen als medewerker, als een waardering door u als werkgever. Wanneer u opleidingen aanbiedt, draagt u bij tot de retentie van uw werknemers.

3 op 4 voorziet een opleidingsbudget

Uit de recente bevraging van Acerta bij 469 CEO’s en directieleden bleek dat 3 op 4 werkgevers al een opleidingsbudget voorziet. Bij de overige 1 op 4 betekent het niet dat hun werknemers totaal geen opleiding krijgen, maar wel dat hier geen specifiek budget is voor voorzien. Bijna 1 op 2 van de werkgevers geeft aan dat ze opleiding van hun personeel nodig vinden. Zij vinden het belangrijk dat hun medewerkers hun job kunnen blijven doen en die ook graag doen.

Klaar voor de toekomst

Meer dan 1 op 5 werkgevers verwacht dat de huidige kennis en vaardigheden van hun personeel binnen 3 tot 5 jaar verouderd zullen zijn. U zal in de toenemende war for talent dan ook moeten inzetten op het op peil houden van kennis en vaardigheden. Hierbij heeft u best aandacht voor onontgonnen talent. Het is dus een goed idee om te kijken naar welke medewerker er eventueel omgeschoold kan worden of wiens talenten niet volledig benut worden. Een rematch van talent moet deel uitmaken van een toekomstgerichte strategie. En hiervoor zullen de competenties dikwijls aangescherpt moeten worden met opleidingen.

Webdesign Desk02