Open Coffee Grens en Open Coffee Kapellen bundelen de krachten tot Open Coffee Antwerpen-Noord

Networking
21 september, 2017

De organisatoren van de Open Coffees Grens en Kapellen slaan de handen in elkaar en verzorgen vanaf september samen de organisatie van de maandelijkse Open Coffee ANTWERPEN –NOORD.
Voor beide organisaties is het een opportuniteit om via deze samenwerking meer zakelijke contacten te bereiken en bij elkaar te brengen.

Ze stappen hierbij af van een vaste locatie, maar zijn elke 3de donderdag van de maand te gast bij een onderneming uit de regio, die door deze samenvloeiing een stukje groter wordt.
In het verleden is al gebleken dat de Open Coffees op locaties de meest succesvolle waren en de bezoekers waardeerden het altijd dat ze een nieuw bedrijf konden ontdekken.

Ook voor het gastbedrijf is het een unieke gelegenheid om nieuwe contacten te verwelkomen.
De organisatie is in handen van Abeka, Syrinx, BMW Garage Meeusen, Kavus coffee roasters, Miss Viss Design & SD Worx Kapellen.

Er waren tal van redenen om voor deze samenwerking te kiezen :

Glenn en Patrick van Syrinx : Het afgelopen jaar waren er steeds Open Coffees bij ons op het bedrijf en afwisselend bij een gastbedrijf. We merkten dat de opkomst bij gastbedrijven een stuk hoger lag en dat er meer nieuwe gezichten te zien waren. Voor ons als bedrijf op zoek naar nieuwe klanten, is dit een belangrijke reden om voor deze samenwerking te kiezen.

Mieke van BMW Garage Meeusen : Reeds 3 x waren wij gastbedrijf voor Open Coffee en deze ochtenden hadden wij steeds een goed gevulde showroom. We merkte dat we hier als bedrijf voor vele nieuwe gezichten mochten ontmoeten en haalden hier reeds verschillende interessante contacten uit. Wij zijn er van overtuigd dat de samenwerking en de vergroting van de regio dan ook een goede zaak is. In een regio als de onze is het voor de verschillende bedrijven een belangrijke troef om samen te werken en lokaal aankopen te doen.

Bruno van Abeka : Als Financieel Ontzorger van ondernemers en hun ondernemingen vinden wij , net zoals de meeste van onze klanten , regelmatige "face to face" contacten erg belangrijk. Open Coffee leent zich prima om mekaar vrijblijvend en in een ongedwongen sfeer te ontmoeten , om elkaar te informeren en op de hoogte te houden van wat er leeft of belangrijk is. Daarom zijn we met Abeka host en medeorganisator van 4 Open Coffees in de provincie Antwerpen : Antwerpen Noord, Voorkempen , Brasschaat en Herentals. Maandelijks nodigen we al onze klanten uit en zijn we graag beschikbaar als klankbord voor alle aanwezige ondernemers.

Tom van SD Worx : Ons kantoor in Kapellen is reeds 14 jaar een gevestigde waarde voor de regio Antwerpen Noord. Onze visie 'ondernemen met ondernemers' sluit perfect aan bij het concept van Open Coffee. Onze contacten in de regio samenbrengen kan het ondernemerschap alleen maar boosten.

Kris van Kavus coffee roasters : Bij een open coffee hoort uiteraard vers gebrande koffie. Wat is er mooier dan het samenbrengen van gepassioneerde ondernemers met een lekker kopje koffie.

Hanne van Miss Viss Design: De Open Coffee te Kapellen was steeds een gezellige bedoening, er heerste een gemoedelijke laagdrempelige sfeer tijdens het netwerken. Toch merkten wij als organisatoren dat het aantal bezoekers wat terugliep en dat er gaandeweg minder verloop ontstond. Door de handen in elkaar te slaan met OC Grens zijn wij ervan overtuigd dat we deze gezellige netwerksfeer op verplaatsing kunnen doortrekken om zo samen nog meer ondernemers warm te maken om te komen netwerken met ons. Ondernemers samenbrengen is onze missie. Alleen ga je misschien sneller maar SAMEN kom je VERDER!

Elke derde donderdag van de maand zijn we te gast bij een bedrijf dat voor elke bezoeker om een of andere reden interessant kan zijn. Hij kan er het gastbedrijf leren kennen maar ook steeds andere bezoekers. Deze variatie aan gasten zorgt een sterk groeiend netwerk voor iedereen.

Het gastbedrijf kan eventueel een rondleiding organiseren, terwijl er volop wordt genetwerkt bij een lekkere tas koffie.
Het is in een gemoedelijke, zakelijke sfeer, waarbij ook telkens één of meerdere geselecteerde bezoekers zich in een one-minute pitch even kunnen voorstellen aan de groep.
We raden elke bezoeker aan om voldoende visitekaartjes te voorzien.

Agenda voor 2017:

21/09 Garage Meeusen, Kalmthout
19/10 Bouwonderneming Jos Dejongh, Kalmthout
16/11 Silverspoon/Wolvenbos, Kapellen
14/12 Syrinx, We sign for your event, Kalmthout

Wil je maandelijks een uitnodiging ontvangen voor Open Coffee Antwerpen-Noord stuur ons dan een berichtje via onze facebook pagina "Open Coffee Antwerpen-Noord".

Met ondernemende groeten

Tom Permanne (Sdworx), Glenn Deckers (Syrinx), Patrick Nelen (Syrinx), Kris van Overveld (Kavus coffee roasters), Mieke Waterschoot (BMW Meeusen), Bruno Van De Poel (Abeka), Hanne Verbaeten (Miss Viss Design)

 

Tom Permanne (SD Worx), Glenn Deckers (Syrinx), Mieke Waterschoot (BMW Meeusen), Patrick Nelen (Syrinx), Kris van Overveld (Kavus coffee roasters), Bruno Van De Poel (Abeka)
Webdesign Desk02