Air Products neemt vooraanstaand Europees CO2-bedrijf ACP over

Insticom
Persbericht

Air Products heeft vandaag een definitieve overeenkomst voor de overname van ACP Europe SA (ACP) aangekondigd, het grootste onafhankelijke kooldioxidebedrijf (CO2) in Europa. De transactie zal de Europese CO2-mogelijkheden van Air Products verbeteren in belangrijke regio's waar het bedrijf al industriële gassen levert.

"We zijn verheugd, dat we de overname van ACP kunnen aankondigen. Wij zijn vastbesloten om te investeren in onze activiteiten op het gebied van industrieёle gassen op een manier die aanzienlijke waarde creëert voor onze aandeelhouders. De acquisitie van ACP sluit hier perfect op aan. ACP heeft een hoogwaardig en goed geleid Europees CO2-bedrijf dat net als Air Products veiligheid voorop stelt", vertelt Ivo Bols, directeur Industrial Gases Europa en Afrika bij Air Products. "Samen met ons aanvullende productportfolio en onze klantgerichte benadering, stelt deze overname ons in staat onze bestaande klanten nog beter te bedienen en nieuwe groeimogelijkheden op het gebied van industrieel gas te benutten."

Air Products levert op dit moment een breed scala aan industriële gassen in dertien Europese landen, waaronder vloeibaar CO2, dat geproduceerd wordt in Spanje en Polen. Met de overname van ACP versterkt Air Products zijn positie voor de levering van vloeibaar CO2 in andere Europese regio's en wordt zijn aanwezigheid in continentaal Europa versterkt.

"Dankzij onze expertise en de toewijding van onze medewerkers leveren we al jarenlang een uitstekende service aan onze CO2-klanten. Door onze bedrijfsactiviteiten te combineren met die van een andere wereldleider in industrieel gas, kunnen we onze klanten voorzien van een uitgebreid productportfolio en meer mogelijkheden voor inkoop en de toeleveringsketen. Tegelijkertijd kunnen we onze getalenteerde mensen geweldige mogelijkheden voor de toekomst bieden", aldus Jan de Ridder, directeur van ACP.

ACP heeft in Europa meer dan 120 werknemers, vier productie-installaties voor vloeibaar CO2 en twee productielocaties voor droogijs. Het bedrijf bedient klanten voor uiteenlopende toepassingen zoals dranken, chemicaliën, voedingsmiddelen en tuinbouw.

De voltooiing van de overname is onderhevig aan de gebruikelijke opschortende voorwaarden en de benodigde wettelijke goedkeuringen. De overname wordt naar verwachting in de zomer van 2018 afgerond. De financiële voorwaarden van de overname worden niet openbaar gemaakt.

Webdesign Desk02