ASF Metrology is van plan de activiteit coördinaatmeetmachines van Nikon Metrology over te nemen

Serge Vanbockryck
Persbericht

Nikon Metrology heeft vandaag bekend gemaakt dat ASF Metrology het voornemen heeft de activiteit coördinaatmeetmachines (CMM) van Nikon Metrology over te nemen. Verwacht wordt dat de transactie over circa 2 maanden wordt afgerond.

Nikon Metrology's CMM-activiteiten, met kantoren in België, Frankrijk, Duitsland, het VK en de VS vertegenwoordigen ca. 25 % van de totale geconsolideerde wereldwijde omzet van Nikon Metrology. Coördinaatmeetmachines (CMM) worden gebruikt in sectoren waar accurate meet- en kwaliteitscontrole van doorslaggevend belang is, zoals de luchtvaart, de auto-industrie en de sector van medische implantaten.

Na afronding van de transactie zullen alle CMM-activiteiten (productie, ontwikkeling, verkoop en dienstverlening), inclusief de Camio-software, worden overgedragen aan ASF Metrology, onder het eigendom en beheer van Angelo Muscarella, die over een bewezen staat van dienst beschikt in metrologie, en in het bijzonder in de CMM-activiteit. Nikon Metrology zal een aantal selecte klanten blijven bedienen als onderdeel van een strategische samenwerking op het gebied van marketing, waarin de ondernemingen elkaars producten en diensten zullen promoten. Alle werknemers die zich hoofdzakelijk toeleggen op de CMM-activiteit, een cruciale hulpbron die de knowhow van de onderneming belichaamt, zullen worden ingelijfd door ASF Metrology.

Hajime Kosawa, CEO van Nikon Metrology, gevestigd in Leuven, België, is ingenomen met de plannen: "Deze bedrijfsoverdracht ligt in het verlengde van de strategische heroriëntatie 2017 van Nikon Corporation om de focus van industriële metrologie te richten op contactloze inspectie, gebaseerd op optische en röntgentechnologie, wat beide ondernemingen in staat zal stellen de focus te verleggen naar een efficiëntere groeistrategie voor al hun activiteiten."

Angelo Muscarella, CEO en eigenaar van ASF Metrology verklaart: "Dankzij onze lange ervaring in de CMM-markt en de intensieve samenwerking met Nikon Metrology, ben ik ervan overtuigd dat de marktpositie van ASF Metrology en de focus op CMM ons in staat zal stellen het huidige vaste klantenbestand uit te breiden. We streven naar groei in alle regio's door een wereldwijde vergroting van onze marktdekking, door optimaal gebruik te maken van de voormalige LK-merknaam van de CMM-activiteit en haar trackrecord."

De twee ondernemingen zullen intensief samenwerken om een vlekkeloze overgang met leveranciers, klanten en distributeurs te waarborgen.

Er werden geen andere details met betrekking tot de overeenkomst bekend gemaakt.

Webdesign Desk02