Nieuwe btw-regels in de horeca!

nelegalloo (Practicali Seminaries)
Persbericht

Op 6 november 2017 verscheen op fisconetplus een de gloednieuwe circulaire over de witte kassa (GKS) (circulaire 2017/C/70 betreffende het geregistreerde kassasysteem).

De omzendbrief is omvangrijk (54 blz. !) en kwam tot stand na grondig overleg met Horeca Vlaanderen. De tekst werd eigenhandig ondertekend door de Minister van Financiën Johan Van Overtvelt en zal in het Belgisch Staatsblad eerstdaags gepubliceerd worden.

De circulaire treedt in werking de 10de dag na de publicatie ervan in het Belgisch Staatsblad. Alle administratieve commentaren die in strijd zijn met deze nieuwe circulaire worden opgeheven.

Alle toepassingsvoorwaarden en modaliteiten van de witte kassa worden uitgebreid toegelicht. Daarnaast voorziet de nieuwe circulaire ook in gloednieuwe regels m.b.t. het onderscheid tussen leveringen van goederen enerzijds en restaurant- en cateringdiensten anderzijds.

Zo komt er voor cateraars een tolerantie wat betreft het tijdstip waarop zij een GKS-ticket moeten uitreiken aan hun klant. Verder geeft de circulaire duidelijke tekst en uitleg voor foodtrucks, mobiele voedselkramen, traiteurs, kookworkshops, kok aan huis, bedrijfsfeesten, VIP diners in een voetbalstadion, cafetaria in meubelwinkel, frituuruitbaters, sportclubs, B&B's, hotels, cadeaubonnen, ontvangen voorschotten.

Lees verder

 

Webdesign Desk02