Orange Business Services en Cisco SD-WAN brengen netwerkfunctie-virtualisatie tot leven

Serge Vanbockryck
Persbericht

Tijdens Cisko Live Europe heeft Orange Business Services de volgende push van zijn wereldwijde SD-WAN-portfolio gedemonstreerd met de eerste onboarding van een Cisco SD-WAN virtuele netwerkfunctie (VNF) op het Cisco Enterprise Network Compute System (ENCS). Dit platform, dat een volledig functionele gevirtualiseerde oplossing voor netwerkdiensten levert, maakt deel uit van het Orange-aanbod voor universele klantenproducten (uCPE). Deze nieuwe aanpak is een aanvulling op bestaande toepassings- of cloudgebaseerde toepassingsmogelijkheden. Het versterkt verder de SD-WAN by Orange diensten, en maakt deel uit van zijn strategie om over te stappen naar softwaregedefinieerde netwerken (SDN) en op intenties gebaseerde netwerken.

Orange gebruikt SD-WAN-technologie voor veilige, hybride connectiviteit voor bedrijven via elk transportnetwerk, inclusief MPLS, internet en satelliet, met realtime gecentraliseerd beheer van netwerkfuncties, instelling van toepassingsbeleid en zichtbaarheid van applicaties. SD-WAN stelt bedrijven in staat om hun steeds toenemende eisen op het gebied van cloud, bandbreedte en internet effectief en veilig te beantwoorden. Het verbetert ook de applicatieprestaties, ongeacht of het wordt geleverd vanuit de cloud of vanuit het datacenter van de onderneming.

Dankzij de centrale orkestratie van uCPE kan Orange bovendien een geautomatiseerde Cisco SD-WAN-implementatie bieden, gebaseerd op Viptela-technologie, in enkele minuten naar alle bedrijfssites, waar deze zich ook bevinden. De uCPE kan meerdere extra functies uitvoeren, zoals beveiliging, die centraal kunnen worden georkestreerd en waar nodig kunnen worden geketend. Dit betekent dat bedrijven de bedrijfsconfiguratie dynamisch kunnen aanpassen om de gebruikerservaring te optimaliseren.

"Dit werk versterkt onze jarenlange samenwerking met Cisco. Samen brengen we innovaties in SD-WAN en het bredere netwerk naar onze klanten over de hele wereld. Deze ontwikkelingen zullen helpen om de belofte van intent-gebaseerd netwerken te realiseren, waarbij kunstmatige intelligentie wordt gebruikt om automatisch netwerken te orkestreren op basis van de voorspelde gebruikersvraag. Dit zal de prestaties, beveiliging en bedrijfscontinuïteitstoepassing helpen verbeteren," zegt Pierre-Louis Biaggi, vice-president, Connectivity, Orange Business Services.

"SD-WAN biedt de essentiële basis voor serviceproviders om hun netwerkdiensten te transformeren," zegt Sachin Gupta, senior vice-president, product management bij Cisco Enterprise Networking. "Als een van de echte wereldwijde providers, zijn we verheugd dat Orange de acceptatie van SD-WAN-technologie versnelt door gebruik te maken van Cisco's ENCS-platform. Onze samenwerking zal de transformatie van klanten naar cloud en digitaal versnellen en tegelijkertijd nieuwe mogelijkheden bieden voor vereenvoudigde operaties, zichtbaarheid en prestatietoepassing. "

Door simpele en uniforme end-to-end-oplossingen te orkestreren door middel van gevirtualiseerde oplossingen zoals SD-WAN van Cisco, is Orange in staat om ondernemingen behendigheid, betrouwbaarheid en kosteneffectiviteit te bieden.

Webdesign Desk02