Orange Business Services versterkt haar leiderschap op het gebied van e-health met de overname van Enovacom

Serge Vanbockryck
Persbericht

Orange Business Services heeft een overeenkomst getekend voor de acquisitie van Enovacom, een toonaangevende speler op het gebied van e-health namens Orange Healthcare, haar dochteronderneming in de gezondheidszorg. Dit acquisitieproject is een belangrijk onderdeel van de strategie van Orange Healthcare, die ernaar streeft de belangrijkste partner te zijn van de digitale transformatie van zorginstellingen en spelers in Frankrijk en in het buitenland.

Overname van een leidende speler in de zorgmarkt

Enovacom is een Franse software-uitgever, gevestigd in Marseille in 2002 en die zich toelegt op e-health. Als leider in de sector en expert op het gebied van interoperabiliteit, ontwierp Enovacom een softwarepakket voor de uitwisseling, het delen en de beveiliging van gegevens tussen alle spelers in de gezondheidszorg. De oplossingen zijn te vinden in meer dan 1500 zorginstellingen in Frankrijk en in het buitenland. In het bijzonder wordt Enovacom-software gebruikt voor het beheren en beveiligen van elektronische uitwisselingen van ziekenhuizen met hun verschillende partners.

Deze acquisitie is een belangrijke stap in de groei van Orange Healthcare. Naast de infrastructuur en gecertificeerde hostingoplossingen voor de gezondheidszorg, wil Orange Healthcare innovatieve oplossingen ontwikkelen die zorgspelers in staat stellen om met elkaar te communiceren en in contact te blijven met patiënten tijdens hun behandeling. De digitalisering en stroomlijning van zorg is een groot probleem voor de industrie en daarom koos Orange Business Services ervoor om in Enovacom te investeren. De neutrale positie maakt het mogelijk om te communiceren met alle spelers op de markt.

"Door de vaardigheden van een uitgever in de gezondheidszorg, zoals Enovacom, te integreren, kunnen we de waardeketen opgaan om meer omvattende e-heath-oplossingen te bieden aan onze klanten en in het bijzonder aan ziekenhuizen. Door een dergelijke innovatieve en effectieve speler te verwerven, versterken we onze groeistrategie in de gezondheidszorg, met name in het kader van de hervorming van de territoriale ziekenhuisgroepen (Groupements Hospitaliers de Territoire), waardoor communicatie tussen ziekenhuizen en interoperabiliteit van apparatuur een groot probleem is geworden," zegt Thierry Bonhomme, Deputy CEO van Orange Group, en hoofd van Orange Business Services.

"Door de krachten te bundelen met Orange Healthcare, zullen de klanten van Enovacom profiteren van de uitgebreide vaardigheden en capaciteit van de Orange Group om te innoveren op het gebied van cloud computing, communicatie-infrastructuur, beveiliging, verbonden objecten en klantervaring. We zijn bijzonder tevreden dat Enovacom door deze deal zal blijven groeien met respect voor en in het belang van zijn werknemers," zeggen Laurent Frigara en Renaud Luparia, de Chief Executives van Enovacom.

Aan het einde van de onderhandelingen en onder de gebruikelijke opschortende voorwaarden, wordt Enovacom een dochteronderneming van Orange Business Services en zal operationeel verbonden zijn aan Orange Healthcare, onder leiding van Elie Lobel. Laurent Frigara en Renaud Luparia zullen een actieve rol blijven spelen in de ontwikkeling van het bedrijf als Deputy Chief Executives van Enovacom.

Webdesign Desk02