Orange Cyberdefense lanceert "Mobile Threat Protection" om vloten van mobiele apparaten tegen cyberaanvallen te beschermen

Serge Vanbockryck
Persbericht

Orange Cyberdefense – de entiteit van de Orange Group die gespecialiseerd is in cybersecurity – en Check Point Software Technologies hebben samengewerkt om een nieuwe Orange-service met de naam Mobile Threat Protection te leveren om multinationale ondernemingen te helpen hun mobiele apparaten te beschermen tegen bestaande en nieuwe bedreigingen.

De frequentie van mobiele aanvallen groeit, en niemand is immuun. Zaken worden steeds vaker via mobiele apparaten gevoerd, waardoor de kans op een netwerkaanval of infectie erg wordt vergroot. Uit een recent rapport van Dimensional Research blijkt dat twee van de tien bedrijven al een mobiele cyberaanval hebben meegemaakt, waarvan een nog groter aantal zich totaal niet bewust is dat ze aangevallen geweest zijn.

Mobile Threat Protection

Gebaseerd op Check Point Sandblast Mobile-technologie, is Mobile Threat Protection een door Orange beheerde service. Het bevat een eenvoudig te implementeren app die op de achtergrond van het apparaat van de gebruiker draait. Het beschermt het apparaat met een nauwkeurige detectie van bedreigingen en waarschuwingen voor aanvallen, zonder de prestaties van het apparaat of de levensduur van de batterij te beïnvloeden. De service werkt op zowel iOS- als Android-platformen en is niet gebonden aan een specifieke provider. Een beheerdersdashboard geeft een wereldwijde kijk op de beveiliging van de vloot en biedt gedetailleerde dreigingsanalyses.

Mobile Threat Protection detecteert next-generation malware samen met kwetsbaarheden in netwerken, besturingssystemen en apps, evenals SMS phishing. Het verdedigt mobiele apparaten tegen een breed scala aan aanvallen, waaronder malware-geïnfecteerde apps, man-in-the-middle-aanvallen op aangetaste openbare Wi-Fi- en Bluetooth-netwerken, exploits van besturingssystemen en de snelgroeiende trend voor het verzenden van kwaadaardige links via sms.

Orange Mobile Threat Protection kan worden gebruikt als een op zichzelf staande beheerde service om de zichtbaarheid van bedreigingen te benadrukken, zodat bedrijven hun beveiligingsbeleid dienovereenkomstig kunnen aanpassen, of kan direct worden geïntegreerd in oplossingen voor het beheer van mobiele apparaten om dreigingsherstel te automatiseren en de risicoblootstelling te verkorten. Dit omvat Orange Device Management Premium, een door EMM beheerde service waarmee bedrijven mobiele implementaties kunnen beheren en beleidsregels voor bedrijfsgegevens kunnen afdwingen met behulp van een gedetailleerde nalevingsmotor. Beide services worden ondersteund door mobiele experts van Orange die 24/7 ondersteuning en permanente training bieden om het bewustzijn van eindgebruikers te verbeteren bij het veilig beheren van gevoelige gegevens.

"Naarmate aanvallen frequenter en geavanceerder worden, willen onze klanten hun mobiele beveiliging verbeteren. Onze beheerde Mobile Threat Protection service biedt een uitgebreide en eenvoudig te implementeren oplossing om mobiele apparaten nu en in de toekomst te beveiligen tegen geavanceerde cyberdreigingen," zegt Michel Van Den Berghe, CEO van Orange Cyberdefense.

"We zijn verheugd om samen te werken met Orange Business Services om dit niveau van cyberbeveiliging aan mobiele gebruikers te leveren," zegt Nathan Shuchami, Vice President Emerging Products bij Check Point Software Technologies. "Als een direct gevolg van de hechte relatie tussen onze bedrijven, stellen we bedrijven in staat om mobiele technologie toe te passen zonder zich zorgen te maken over gegevensverlies."

Orange Cyberdefense is de entiteit van de Orange Group die zich toelegt op het ontwikkelen en leveren van end-to-end cybersecurity-oplossingen voor wereldwijde ondernemingen. Het verzamelt meer dan 1.000 experts in 7 SOC's (Security Operation Centers), 2 CyberSOC's (Cyber Security Operation Center) en 3 CERT (Computer Emergency Response Teams) op locaties in Frankrijk en de rest van de wereld.

Webdesign Desk02