Orange ondertekent smart city-adviesovereenkomst voor het ontwerp van ICT-infrastructuur en slimme services bij 's werelds hoogste torengebouw

Serge Vanbockryck
Persbericht
Jeddah Economic City 2030

Orange Business Services heeft een smart city consultingovereenkomst getekend met Jeddah Economic Company (JEC), de belangrijkste ontwikkelaar van 's werelds hoogste toren, Jeddah Tower. De toren, die meer dan 1 km groot is, bevindt zich op het Jeddah Economic City Project van 5,3 miljoen vierkante meter. Orange zal een blauwdruk maken voor de ICT-infrastructuur van de toren, van het plan en ontwerp tot de bouw- en uitvoeringsfasen.

Jeddah Economic City (JEC) ligt tussen de twee heilige steden van Mekka en Medina aan de kust van de Rode Zee in Saoedi-Arabië. Het heeft als doel het duurzame nieuwe noordelijke district van de stad Jeddah te worden en de economische groei langs de kust centraal te stellen. JEC zal een bestemming zijn voor bedrijven, residenties van verschillende typen, toerisme, vrije tijd, entertainment, winkels, medische centra en overheidsgebouwen en -diensten, en zal het nieuwe "centrum" van de stad Jeddah worden.

"Het project beoogt een geavanceerde levenskwaliteit te bieden in een omgeving met gemengd gebruik; met residentiële appartementen van verschillende typen, kantoren, detailhandel, recreatie en amusement, hotels en toeristische attracties, openbare en culturele voorzieningen, die duizenden banen bieden voor jonge Saoedi's op verschillende gebieden en tal van investeringsmogelijkheden. De implementatie van de slimme stadscomponenten wordt beschouwd als een essentiële stap voor het leveren van een milieuvriendelijk, zelfvoorzienend project. De aanleg van de infrastructuur verloopt volgens het ingestelde tijdschema samen met de levering van voorzieningen. Volgend jaar zal het land voor ontwikkeling klaar zijn voor investeerders om te beginnen met de bouw ", aldus Mounib Hammoud, CEO van Jeddah Economic City.

"In Saoedi-Arabië winnen smart city-projecten snel aan momentum en zetten het tempo voor de snelgroeiende economische en technologische ontwikkelingen van de regio gepland in het kader van de Saudi National Vision 2030. Orange biedt een schat aan ervaring in de ontwikkeling van infrastructuren en slimme diensten voor slimme steden op een mondiaal niveau, samen met inzichten, innovaties en expertise. Dit omvat geavanceerde digitale technologieën die een transformerende invloed hebben op de manier waarop mensen leven en hoe bedrijven in de toekomst zullen werken. We zijn verheugd om met JEC samen te werken om hun visie op transformatie in het Koninkrijk te realiseren," zei Luc Serviant, vice-president Middle East & Africa, Orange Business Services.

Webdesign Desk02