Panasonic en SOTI versterken samenwerking om downtime te elimineren

Insticom
Persbericht

Panasonic Computer Product Solutions heeft vandaag aangekondigd haar samenwerking met SOTI, leverancier van device management oplossingen, verder uit te breiden om haar rugged notebooks, tablets en handhelds nog veiliger te maken. In een tijd waarin bijna de helft (49 procent) van de mobiele medewerkers de negatieve impact van downtime op het werken erkent, is deze samenwerking actueler dan ooit.

Panasonic werkt er al langer aan om de TCO van zakelijke devices zo laag mogelijk te maken. Daarom is een van Panasonic's belangrijkste doelstellingen het uitvalspercentage zo laag mogelijk te maken*. De samenwerking met SOTI zorgt voor een optimaal beheer van kritieke smart devices, wat zorgt voor lagere TCO in uiteenlopende sectoren zoals gezondheidszorg, retail en logistiek.

Panasonic FZ-N1 met SOTI MobiControl
Panasonic maakte ook bekend dat de robuuste Toughpad FZ-N1 handheld onlangs gecertificeerd werd door SOTI. Deze robuuste handheld is specifiek ontwikkeld voor post- en koeriersdiensten, magazijnen, retail, productie, buiten- en hulpdiensten. Met zijn geïntegreerde gekantelde barcodelezer aan de achterkant voorkomt het RSI en verhoogt de handheld tegelijk de scansnelheid en dus ook de productiviteit van de gebruiker.

De Panasonic FZ-N1 beschikt over de geïntegreerde SOTI MobiControl Stage-app. Met deze app kunnen IT-managers alle essentiële parameters van het apparaat instellen voor gebruik op locatie, zoals beschikbare toepassingen, voorkeursnetwerken en beveiligingsinstellingen. MobiControl Stage genereert vervolgens een barcode die kan worden gebruikt om andere apparaten te configureren. Bij een identieke configuratie van een nieuwe handheld hoeft de beheerder alleen maar het apparaat in te schakelen, het lokale MobiControl Stage-programma te openen en de streepjescode te scannen. Hierdoor wordt de volledige configuratie overgezet op de andere handheld.

Deze functionaliteit heeft verschillende voordelen bij het in gebruik nemen van nieuwe apparaten of het uitvoeren van reparatie- en vervangingsprogramma's om de downtime aanzienlijk te verminderen.

OEM Partner of the Year
Naast de SOTI-certificering kreeg Panasonic tijdens de recente SOTI Sync-conferentie ook de SOTI-prijs voor "OEM Partner of the Year". De SOTI-partnerprijs is een erkenning van zowel uitstekend werk op het gebied van innovatie binnen de zakelijke mobiliteitsmarkt als van de groei in omzet en klantimplementaties.

Shash Anand, VP Strategic Alliances van SOTI: "Organisaties vinden het vaak moeilijk om alle mobiele devices te beheren, vooral wanneer mobiliteit een kritieke factor is. En dat is niet verrassend want uit onderzoek blijkt dat er in 2022 wereldwijd meer dan 1,87 miljard mobiele medewerkers zullen zijn. Daarom zijn wij blij dat we onze samenwerking met Panasonic kunnen uitbreiden en zo bijdragen aan de veiligheid en efficiëntie van hun devices."

"Deze certificering en de integratie van de tijdbesparende configuratiemogelijkheden van SOTI in ons handheld Android-apparaat laten zien dat we blijven inzetten op het innoveren van rugged handhelds", zegt Sylvaine Smith, Business Development Manager van Panasonic Business.

"Door de samenwerking met SOTI worden onze rugged devices nog veiliger en betrouwbaarder voor al onze klanten. Met name door het beheer op afstand in worst-case scenario's wordt downtime tot een minimum herleid om zo de productiviteit van de medewerkers te garanderen. SOTI MobiControl en onze groeiende samenwerking met SOTI zijn essentieel voor het bereiken van dat doel."

* Gebaseerd op resultaten van het IDC-whitepaper "Pay now, save later" uit 2017
Arlington Research, gepubliceerd in juli 2017 http://www.soti.net/resources/white-papers/managing-mobility-tsunami/

Webdesign Desk02