Panasonic lanceert een fully rugged tablet met FLIR-warmtebeeldcamera

Insticom
Persbericht
Panasonic Toughpad FZ-M1 met FLIR-warmtebeeldcamera

Panasonic heeft op het Mobile World Congress de fully rugged Panasonic Toughpad FZ-M1 Thermal Imaging-tablet aangekondigd om warmtebeelden onderweg vast te leggen en te verwerken. De handige 7-inch Windows tablet heeft een FLIR Lepton microwarmtecamera waarmee buitendienstmedewerkers op locatie nauwkeurige warmtebeelden kunnen opnemen en verwerken. Ze kunnen de beelden vervolgens koppelen aan andere bedrijfstoepassingen en metagegevens zoals het toevoegen van QR-codes.

Gecombineerd met de krachtige, robuuste tablet van Panasonic en de veelzijdige configuratiemogelijkheden is de warmtecamera ideaal voor allerlei sectoren en zakelijke toepassingen. Behalve voor warmteopsporingen voor brandweer, hulpdiensten en defensie kunnen warmtebeelden ook bij fabricageprocessen worden gebruikt voor het aansturen van productielijnen en kwaliteitscontrole. In nutsbedrijven en buitendiensten kunnen ze gebruikt worden voor onderhoud en reparaties; in de olie- en gasindustrie, de luchtvaart en de bouw voor asset management en diagnose.

Panasonic heeft de warmtebeeldapplicatie ontworpen op basis van 20 jaar ervaring met het leveren van hardware- en softwareoplossingen voor zakelijke klanten. Met de softwareopties Standard en Pro (extra licentie) kunnen gebruikers hoge en lage temperaturen meten, stilstaande beelden vastleggen; films opnemen of metagegevens zoals QR-codes aan beelden toevoegen. Dankzij deze extra functionaliteit kunnen beelden worden geïntegreerd in allerlei bedrijfstoepassingen.

De FLIR Lepton microwarmtecamera biedt een warmteresolutie van 160x120 en heeft een beeldtemperatuurbereik van min 20 tot plus 400 graden Celsius, plus of min vijf graden.

De Panasonic Toughpad FZ-M1 tablet levert met het besturingssysteem Windows 10 Pro en een 6e generatie Intel Core- of Atom Core-processor hoogwaardige multitaskmogelijkheden. Voor buitendienstmedewerkers heeft het apparaat een accuwerktijd van 8 uur met een optie van 16 uur en hot-swap accuvervanging. Het in zonlicht leesbare display kan worden bediend met een stylus, via het touchscreen en zelfs met handschoenen aan.

Met de flexibele configuratieopties kan het apparaat desgewenst worden uitgerust met een streepjescodelezer, een seriële poort, 4G en smartcardlezer. De tablet is IP65 gecertificeerd en is dankzij het fully rugged en ventilatorloze ontwerp bestand tegen een val van 180 cm, hoogte. Toch is de tablet compact en licht genoeg om in de broekzak te worden meegenomen.

"Door de Toughpad FZ-M1 met FLIR warmtebeeldtechnologie uit te rusten komt Panasonic opnieuw met een kant-en-klare, praktische bedrijfstoepassing die vertrekt van onze gekende robuuste mobiele computers en onze kennis van de behoeften van mobiele werknemers", aldus Jan Kaempfer, General Manager Marketing bij Panasonic Computer Product Solutions. "Warmtebeelden worden nu al internationaal met succes ingezet bij het controleren van de efficiëntie van airconditioners in treinstellen tot en met het onderzoeken van slijtage aan geasfalteerde snelwegen."

"We zijn blij, dat we Panasonic kunnen verwelkomen als 'Thermal by FLIR-partner' met de eerste tablet in de branche die uitgerust is met een FLIR microwarmtecamera", aldus Frank Pennisi, directeur van de Industrial Business Unit van FLIR. "De Panasonic Toughpad FZ-M1 met onze warmtebeeldcamera stelt Panasonic in staat om unieke mogelijkheden aan te bieden aan klanten met robuuste tablets. We hopen dat daardoor meer mensen de voordelen zullen ontdekken van warmtebeeldtechnologie en de World's Sixth Sense."

De Panasonic Toughpad FZ-M1 Thermal Imaging-oplossing is leverbaar vanaf eind februari 2018. De warmtecameraoptie zal later dit jaar ook beschikbaar zijn voor andere Panasonic-producten.

Webdesign Desk02