Ricoh betreedt industriële decoratiemarkt met lancering van Ricoh Pro™ T7210 grootformaat UV-flatbedprinter

Sophie Lambert - Blue Chilli
Persbericht
Ricoh betreedt industriële decoratiemarkt met lancering van Ricoh Pro™ T7210 grootformaat UV-flatbedprinter

Vilvoorde, 11 oktober 2017 – De Ricoh Pro T7210, Ricoh's eerste UV-flatbedprinter, biedt een antwoord op de behoefte die er bij industriële printprofessionals en fabrikanten bestaat aan meer capaciteit voor personalisatie of maatwerk, flexibiliteit voor kleinere productieoplagen en uitgebreide materiaalveelzijdigheid.

Door zowel een uitstekende beeldkwaliteit te bieden als een hoge productiviteit met snelheden van 50 m² per uur in de standaardmodus of 100 m² per uur in de hogesnelheidsmodus, is de Pro T7210 geoptimaliseerd voor het industrieel printen van decoratie. De focus van zijn brede toepassingsbereik ligt op de branche voor industriële toepassingen, interieurdecoratie en bouwmaterialen. Denk daarbij vooral aan stijve en zware materialen, inclusief glas, hout, aluminium composietmateriaal (ACM), ook wel bekend als sandwichplaten, en metaal.

"Met de Ricoh Pro T7210 op kop in ons groeiende portfolio van oplossingen blijven we bij Ricoh innoveren met technologie voor inkjetprinten. De ingebouwde toonaangevende inkjettechnologie van Ricoh moet vertrouwen wekken bij gebruikers. Tegelijkertijd biedt dit systeem nieuwe groeikansen en waardecreatie voor een snel evoluerende marktsector." - Eric Gryson, CEO Ricoh Belgium / Luxembourg

Het feit dat de printer gebruikmaakt van Ricoh's eigen beeldverwerkingstechnologie en 12 robuuste industriële printkoppen uit de Ricoh MH54 serie, zorgt voor uitstekende inkjetprestaties en betrouwbaarheid. Ze zijn immers geoptimaliseerd voor Ricoh's eigen UV-drogende inkt, die dankzij goede hechtingseigenschappen goed presteert op een breed scala aan stijve industriële materialen.

Met een maximaal printformaat van 2,1 meter x 3,2 meter kan de Pro T7210 printen op één plaat of verschillende voorgesneden platen tot 110 mm dik. Zo kunnen industriële printprofessionals en fabrikanten allerlei plaatmateriaal rechtstreeks digitaal bedrukken.

De Ricoh Pro T7210 is vanaf begin 2018 beschikbaar in de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika). Hij wordt in Europa onthuld op VISCOM Italia 2017, dat van 12 tot en met 14 oktober plaatsvindt in de Fiera Milano, Milaan. Ricoh zal er de printer tonen op stand L18 in hal 8.

Ricoh's volledige dienstenaanbod voor production printing is te ontdekken op www.ricoh.be.

 

Over Ricoh

Ricoh is een wereldwijd technologiebedrijf dat al meer dan 80 jaar de manier waarop mensen en organisaties werken transformeert. Vanuit de tagline imagine. change. helpt Ricoh met services en technologieën die inspireren tot innovatie, aanzetten tot duurzaamheid en helpen de business te groeien. Dit doen we met oplossingen op het gebied van printing, document management, production printing, visual communications, IT- en outsourcingsdiensten, digitale camera's en industriële oplossingen.

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in ongeveer 200 landen en regio's. In het financiële jaar dat afliep op maart 2017 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.028 miljard yen (ongeveer 18,2 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar www.ricoh.be/presse

Webdesign Desk02