Siemens AG verlengt contract met Orange Business Services voor wereldwijde SD-WAN-infrastructuur

Serge Vanbockryck
Persbericht

Siemens AG, een internationaal bedrijf op het gebied van elektronica en elektrotechniek, heeft zijn contract met Orange Business Services uitgebreid voor een wereldwijd "Siemens Digitalization Network" (SDN), gebouwd op een SD-WAN-infrastructuur, die 1.500 locaties in 94 landen met elkaar verbindt. Door de verbeterde prestaties van zijn communicatie-infrastructuur kan Siemens optimaal profiteren van verdere digitalisering om zijn Industry 4.0-processen te verbeteren.

Onder dit nieuwe zesjarige contract ter waarde van 240 miljoen euro zal Orange Business Services de volledige wereldwijde infrastructuur van Siemens migreren naar een dynamisch en flexibel SD-WAN-netwerk dat zowel cloudapplicaties als IoT-apparaten zal verbinden. Consolidatie van netwerkontwerp en -onderhoud met één leverancier zal de complexiteit verder verminderen en de prestaties en wendbaarheid van applicaties verbeteren.

"Als een wereldwijd opererend bedrijf met dochterondernemingen en divisies over de hele wereld, hebben we een betrouwbaar en flexibel communicatienetwerk nodig dat een cruciale business-enabler is en kan evolueren met onze groeiende onderneming", zegt Frederik Janssen, hoofd van de Siemens IT Infrastructure Portfolio en Strategie . "We kozen voor Orange Business Services omdat we het zien als een hoofdpartner met de mogelijkheid om een naadloze wereldwijde SD-WAN-dekking te bieden met de hoogste graad van beveiligingsnormen - vooral om te beschermen tegen bedreigingen van het internet, de kwaliteit van de dienstverlening, lokale ondersteuning en een aantrekkelijke prijs-prestatieverhouding. We waren ook onder de indruk van de flexibiliteit en het serviceniveau dat Orange Business Services de afgelopen jaren als vertrouwde partner aan Siemens heeft geleverd. "

De eisen aan de WAN van Siemens zijn toegenomen met virtuele teams en telewerkers die samenwerken aan wereldwijde projecten. Orange Business Services kan aan de behoeften van Siemens voldoen door SD-WAN-technologie te combineren met cloud- en webgebaseerde services en oplossingen. Met een single-point-of-contact servicedesk en lokale aanwezigheid in 166 landen, biedt Orange Business Services Siemens managed netwerkdiensten in de 94 landen waarin het actief is. Dit bouwt voort op de langdurige samenwerking en het bestuur van de wereldwijde divisies van Siemens en het hoofdkantoor in München.

"We zijn verheugd door Siemens gekozen te zijn om zijn toekomstige SDN-netwerk te leveren en zijn kritieke wereldwijde communicatie-infrastructuur op alle continenten te beheren", aldus Helmut Reisinger, Executive Vice President, International, Orange Business Services. "Als een bedrijf met zijn baanbrekende rol in innovatie en technologieën, heeft Siemens de hoogste benchmarks voor dit project vastgesteld. Door een innovatieve oplossingsaanpak te combineren met specialisatie in het leveren van robuuste naadloze wereldwijde netwerkservices, heeft Orange Business Services de end-to-end integratie-expertise om projecten van deze omvang efficiënt uit te voeren en te beheren, inclusief alle gebieden in snelgroeiende opkomende markten en kritieke componenten voor cyberdefensie."

"Orange Business Services is voor het 18e achtereenvolgende jaar opnieuw gepositioneerd als leider in het Gartner 2018 Magic Quadrant for Network Services, Global. Wij zijn van mening dat onze leiderspositie ons vermogen om de toekomst van wereldwijde netwerkservices te sturen valideert en onze strategie inzet voor de belofte van intent-gebaseerd netwerken ", voegde Reisinger eraan toe.

Webdesign Desk02