Steven Decoopman aangesteld bij Epson Belux als Branch Office Manager en Consumer Sales Manager

Eef Leroy
Mensen in beweging

Epson, innovatieve leverancier van inkjetprinters en projectoren voor B2C en B2B, heeft Steven Decoopman aangesteld als Branch Office Manager en Consumer Sales Manager voor België en Luxemburg. Hij is er verantwoordelijk voor de relaties met alle klanten en distributiekanalen: retail, buying groups, resellers, e-tail en distributieketens, en dit voor alle consumerproducten, zowel printing als imaging en projectoren. Als Branch Office Manager staat hij ook in voor de goede werking van het Belgische en Luxemburgse kantoor en de ondersteunende diensten.

Steven Decoopman (45) is meer dan vertrouwd met het bedrijf en de producten van Epson. Hij werkte al voor Epson van 2001 tot 2012, en is sindsdien ook het bedrijf van nabij blijven volgen. "Oude liefde roest niet. Ik vertrok destijds in een goede verstandhouding met mijn collega's en we zijn elkaar nooit uit het oog verloren", aldus Decoopman, "mijn terugkeer voelt dus eigenlijk wel aan als terug thuiskomen: vele vertrouwde gezichten, ik ken de troeven en de aandachtspunten, en kijk vooral uit om terug te genieten van de goede sfeer die er altijd heeft geheerst."

Steven Decoopman is heel enthousiast over de nieuwe productlijnen die Epson de voorbije jaren op de markt heeft gezet. "Vooral de nieuwe Ecotank-producten, die ecologisch verantwoord printen combineren met een lage totaalkost voor de klant, zijn een echte game changer in de inkjet printing markt. Printers zijn geen wegwerptoestellen meer, maar waardevolle assets die makkelijk zes à acht jaar volwaardig kunnen functioneren met het hoogst mogelijke rendement."

Klanten en partners verdienen de volle aandacht
De nieuwe functie die Steven Decoopman vervult, sluit nauw aan bij die idee van duurzaamheid. "Niet alleen de producten, maar ook onze klantenrelaties moeten lang meegaan", zo verwoordt Decoopman het. "We hebben een mooi netwerk van trouwe klanten en partners, en dat moeten we koesteren. De klanten verdienen dus de volle aandacht, maar ook onze partners: zij moeten zoals wij de klant centraal stellen, maar tegelijk moeten zij zich ook goed voelen, en een financieel gezonde business kunnen draaien. Dat verdient onze volle aandacht, en daar zet ik me de komende jaren graag voor in."

Over Steven Decoopman
Steven Decoopman startte zijn loopbaan in 1998, eerst bij distributiegigant Euroset en nadien bij drukkerij EMICO Offset. Van 2001 tot 2012 was hij al aan de slag bij Epson in diverse rollen en afdelingen. Van 2012 tot 2017 werkte hij bij netwerkhardwareleverancier D-Link, eerst als sales manager en nadien als country manager.

Steven is gehuwd en heeft een dochter, Charlotte (17), en een zoon, Alexander (13). Naast tennis, golf en (passief) voetbal besteedt hij graag zijn vrije tijd aan films en muziekfestivals. Ook dit jaar staat de weide van Pukkelpop nog op de planning.

Webdesign Desk02