Ultimaker lanceert Ultimaker Breakaway voor eenvoudige ondersteuning van prints en een nieuwe 0.25 print core

Insticom
Persbericht
Ultimaker Breakaway

Ultimaker, de toonaangevende fabrikant van 3D-printers, introduceert vandaag het Ultimaker breakaway ondersteuningsmateriaal en een nieuwe 0.25mm print core. Beiden zijn vanaf nu beschikbaar.

Ultimaker Breakaway
Ultimaker Breakaway is een ondersteuningsmateriaal voor multi-extrusie 3D-printing. Deze breakaway ondersteuning kan snel verwijderd worden en heeft geen nabewerking nodig om een gladde afwerking te geven aan 3D-prints. De breakaway ondersteuning zorgt voor een zorgeloze 3D-printervaring die geoptimaliseerd is voor Ultimaker ABS, PLA, Nylon, CPE en CPE+.

Belangrijke voordelen van Ultimaker Breakaway:

  • Eenvoudig printen en afbreken. Er moet niet meer gepolijst worden of gewacht worden tot het ondersteuningsmateriaal oplost in water zoals bij sommige alternatieven
  • Verzekert een gladde afwerking op de prints. Geoptimaliseerd om te gebruiken met Ultimaker ABS, PLA, Nylon, CPE en CPE+
  • Langer houdbaar en minder vochtgevoelig in vergelijking met in water oplosbaar ondersteuningsmateriaal, zoals PVA
  • Ideaal om te gebruiken met materialen die gevoelig zijn voor water

0.25 print core
Om uiterst gedetailleerde en dunwandige objecten te printen met de Ultimaker 3, heeft Ultimaker ook een nieuwe 0.25mm print core gelanceerd. Deze print core wordt aangeboden in type AA. De 0.25mm print core is handig voor verschillende toepassingen zoals zeer fijne en esthetisch gedetailleerde onderdelen en onderdelen die een vaste tolerantie hebben zoals bouten en schroeven. Mogelijke toepassingen zijn microfluidics, modellen van tandprotheses, juwelen en architecturale modellen waar fijne details een noodzaak zijn.

De nieuwe print core is geoptimaliseerd om te gebruiken met Ultimaker PLA, ABS, CPE, Nylon en PP-materialen. Met de Ultimaker 3 en de Ultimaker 3 Extended kunnen ook dubbele kleuren gebruikt worden alsook PVA-ondersteuningen indien deze gecombineerd worden met een 0.4mm BB print core.

Paul Heiden, Senior Vice President Product Management: "Alvorens we bij Ultimaker iets nieuws beginnen te ontwikkelen, of het nu hardware, software, materialen of diensten zijn, zorgen we er ook voor dat we zeker zijn dat er een echte interesse voor is. We leren elke dag bij door te analyseren hoe onze producten gebruikt worden en door de vragen die we ontvangen via onze online platformen. Zelfs al zijn onze PVA-materialen nog steeds een uitstekende oplossing voor prints met complexe geometrie en interne holtes die ondersteuning nodig hebben, hebben we ontdekt dat onze gebruikers wel nood hadden aan een ondersteuningsmateriaal waar minder tijd voor nodig was om het te verwijderen. Met de Ultimaker Breakaway kunnen zij net de nabewerking enorm versnellen en de 3D-prints onmiddellijk in gebruik nemen. We zagen ook dat er steeds meer vraag kwam naar zeer gedetailleerde prints door een print core te ontwikkelen met een kleinere spuitstuk."

Webdesign Desk02